Στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, που πραγματοποιήθηκε στις 7-17 Μαρτίου 2013, η Opel παρουσίασε ένα πρωτότυπο crossover, το οποίο βασίστηκε πάνω στο νέο Adam.

Το Adam Rocks concept λοιπόν, αποτελεί την επιλογή γι\’ αυτούς που αναζητούν προσωπική ελευθερία «εκτός της πεπατημένης» και πέραν του αστικού τοπίου, μιας και ο περιπετειώδης χαρακτήρας του ενδείκνυται για εκτός δρόμου δραστηριότητες.

Όπως φαίνεται τελικά, η Opel δεν θα μείνει μόνο στην πρωτότυπη μορφή του μίνι crossover, αφού τελευταία δημοσιεύματα θέλουν το συγκεκριμένο μοντέλο να περάσει στη γραμμή παραγωγής και να λανσαριστεί μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Επίσης, το μίνι crossover της Opel θα αποτελεί δυνατό ανταγωνιστή των FIAT Panda 4×4 και VW Cross up!.

Όσον αφορά στους κινητήρες με τους οποίους θα εφοδιάζεται το «ψηλότερο» Adam, είναι πολύ πιθανό να δανειστεί όλη τη μηχανολογική γκάμα από την απλή έκδοση.

\"\"

Πιο συγκεκριμένα, κάτω από το καπό θα υπάρχει ένας 1,2 λτ. βενζινοκινητήρας των 70 ίππων και δύο 1,4 λτ με 87 και 100 ίππους.

Φυσικά, υπάρχει στα σχέδια και ο επερχόμενος 3κύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος SIDI του 1 λτ., ο οποίος αποδίδει 115 ίππους και 166 Nm ροπής.

Τέλος, οι πωλήσεις του μοντέλου έχουν δρομολογηθεί για τα τέλη του 2014 με την τιμή να φτάνει όσο ένα μικρό premium μοντέλο.

\"\"

\"\"

\"\"

autotriti.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook