Μία γυναίκα που κατάφερε να βγει ζωντανή από την ομηρία-μακελειό, που σόκαρε όλο τον πλανήτη, μίλησε στην κάμερα του CNN και τα λόγια της ανατριχιάζουν.

«Έκανα τη νεκρή για να σωθώ», λέει η αμερικανίδα Ελάιν Ντανγκ στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο, μεταφέροντας του τηλεθεατές μέσα στο Εμπορικό Κέντρο Ουέστγκεϊτ στο Ναϊρόμπι της Κένυας, όπου από την επίθεση των σομαλών ισλαμιστών τρομοκρατών σκοτώθηκαν συνολικά 67 άνθρωποι.

«Σκεφτόμουν συνέχεια ότι πρέπει να βρω μια λύση για να διαφύγω. Έλεγα ότι δεν μπορεί να μου συμβαίνει αυτό», λέει η Ντανγκ, προσθέτοντας: «Κάποιος μας είπε να τρέξουμε προς το πάρκινγκ. Αλλά το ένστικτό μου, μου έλεγε να μην πάω με το πλήθος, αλλά να απομακρυνθώ από αυτό. Και έτσι το έκανα και κρύφτηκα πίσω από μια κουζίνα».

Όπως η ίδια περιέγραψε στο CNN, έπεσε πάνω σε μια γυναίκα και άλλοι όμηροι έπεσαν πάνω της, όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί. Μια γυναίκα φώναξε «με πυροβόλησαν» και το πάτωμα γέμισε αίματα. Κάποια στιγμή ένας φίλος της 26χρονης σηκώθηκε όρθιος με τα χέρια ψηλά, σαν να παραδινόταν και η Ντανγκ σκέφτηκε να κάνει το ίδιο. Όμως την πρόλαβε μια γυναίκα, η οποία μόλις σηκώθηκε όρθια, την πυροβόλησαν και τότε έμεινε στο πάτωμα.

Μετά από μια έκρηξη έτρεξε και κρύφτηκε αλλού μαζί με ένα ζευγάρι, το οποίο πυροβολήθηκε, ενώ νόμιζε πως και η ίδια είχε τραυματιστεί. «Θυμάμαι το βλέμμα της και να μου λέει \”θα πεθάνουμε;\”. Ήταν η πρώτη στιγμή που σκέφτηκα ότι δεν θα επιζήσουμε. και της απάντησα \”νομίζω πως ναι..\”».

Μετά μέχρι να τελειώσει το θρίλερ της ομηρίας, ήταν πεσμένη στο πάτωμα και έκανε την πεθαμένη, μέχρι τη στιγμή που ένας άνδρας πέρασε από δίπλα της και της είπε ότι οι πόρτες ήταν ανοιχτές και ο κόσμος έτρεχε προς τα έξω. Τα λόγια της σοκάρουν: «Δεν ακούω πυροβολισμούς και σκέφτομαι ότι είμαι ασφαλής. Έτσι άρχισα να πηγαίνω προς την έξοδο».

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook