Συγκλονιστική είναι η περιγραφή της συμπλοκής και της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Πέτρο, τον αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος δεν έχει ακόμα κληθεί από την Αστυνομία να καταθέσει για τα όσα έγιναν το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου στην Αμφιάλη.

«Οι δημοσιογράφοι μας βρήκαν, η αστυνομία δεν έψαξε για αυτόπτες μάρτυρες», είπε με απογοήτευση, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές».

Η δεύτερη εκπομπή για τη δολοφονία του 34χρονου Παύλου επικεντρώθηκε στα γεγονότα της μοιραίας εκείνης νύχτας.

Ο Πέτρος ήταν παρών, στην Παναγή Τσαλδάρη, είδε με τα ίδια του τα μάτια καρέ καρέ τη δολοφονία που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο και προκάλεσε σαρωτικές εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Βρέθηκε στο επίκεντρο των γεγονότων και μίλησε ξεκάθαρα, στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές», για την εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου Παύλου από τον Ρουπακιά.

«Ο Φύσσας πάλευε με τρία άτομα. Οι δύο τον κρατούσαν από τα χέρια και ο τρίτος προσπαθούσε να τον χτυπήσει. Βλέπω έναν αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ να πλησιάζει και αυτοί οι τρεις όταν τον είδαν άφησαν τον Φύσσα και υποχώρησαν. Τότε μπαίνει ανάποδα στην Τσαλδάρη ένα ασημί Nissan Almera. Βγαίνει από το αμάξι ένας εύσωμος με γκρίζο μαλλί και ορμάει προς τον Παύλο. Τότε επέστρεψαν και οι άλλοι τρεις που αρχικά είχαν υποχωρήσει. Και μετά άκουσα που φώναζαν \”το έφαγαν το παιδί\”. Είδα τον δράστη να πετάει κάτι σαν να πετάει γόπα από τσιγάρο και προφανώς ήταν το μαχαίρι».

«Ένα ελεύθερο πνεύμα. Δεν πίστευε στις εξουσίες, πίστευε στον άνθρωπο, στην δημιουργικότητα. Ειρηνιστής. Διάβαζε ό,τι έπεφτε στα χέρια του. Ήθελε να ακούει όλες τις απόψεις. Ήθελε να αφουγκράζεται». Με αυτά τα λόγια περιγράφει τον Παύλο Φύσσα η κοπέλα του, η Χρύσα.

Η σύντροφος του τραγουδιστή περιγράφει το σκηνικό πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η σύντροφος του Παύλου Φύσσα, η Χρύσα μίλησε και πάλι. Για το τι συνέβη στην καφετέρια, αλλά και για την συμπλοκή. Όλα κυλούσαν ομαλά στην καφετέρια όπου παρακολουθούσαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα. Για ακόμα μια φορά επανέλαβε ότι πριν από το φονικό υπήρχαν στο σημείο οκτώ αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι όπως είπε χαρακτηριστικά «έκαναν ότι δεν καταλάβαιναν αλλιώς θα έκαναν κάτι». Πρόσθεσε, δε, ότι ο Ρουπακιάς θα έφευγε από το σημείο αν δεν τον συλλάμβανε η γυναίκα της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά, όπως είπε, έχει εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη…

«Στείλανε εκτελεστή»

Συγκλονισμένος ο πατέρας του Παύλου Φύσσα αναφέρεται σε οργανωμένη επίθεση. Δήλωσε σίγουρος ότι είχε δοθεί εντολή να σκοτωθεί κάποιος χωρίς να μπορεί να εξηγήσει τους λόγους που η Χρυσή Αυγή μπορεί να ήθελε νεκρό το παιδί του. «Στείλανε εκτελεστή. Το χτύπημα ήταν επαγγελματικό» τόνισε με έμφαση, κάτι που υποστήριξε και η τραγική μητέρα του τραγουδιστή.

Στην ίδια εκπομπή μίλησαν τέλος και οι φίλοι του Παύλου, οι οποίοι εμφανίστηκαν συντετριμμένοι από αυτό που έχει συμβεί αλλά ξεκαθάρισαν ότι θέλουν μόνο δικαιοσύνη και όχι τίποτα περισσότερο καθώς, όπως είπαν, «δεν θα γίνουμε ίδιοι με αυτούς».

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook