Τελευταία ενημέρωση: 12:56

Σύσκεψη για το θέμα της «λήψης επιπλέον μέτρων για την παράνομη υλοτομία στα δάση» πραγματοποιήθηκε το πρωί στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ.Δεικτάκη.

Οι αρχές προσπαθούν να βάλουν φρένο στο φαινόμενο με τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται στο εξής στους παραβάτες να είναι εξοντωτικά.

Συγκεκριμένα για τους παραβάτες προβλέπεται εκτός από την κατάσχεση του φορτίου, κατάσχεση του οχήματος με το οποίο μεταφέρονται τα ξύλα και αφαίρεση της πινακίδας του. Στη συνέχεια θα παραπέμπονται στον Εισαγγελέα ενώ θα πρέπει να πληρώσουν και το ιδιαίτερα μεγάλο πρόστιμο που θα τους επιβληθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διεύθυνση Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης το πρώτο εξάμηνο του 2013 κατέσχεσε 3,8 τόνους ξύλα από παράνομη υλοτομία.

Ο κ. Δεικτάκης σε δηλώσεις του τόνισε πως οι αρχές είναι αποφασισμένες με τη συνεργασία και άλλων φορέων, όπως οι κυνηγοί, να βάλουν μαχαίρι σε αυτή τη δράση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίστηκε πέρυσι στην περιοχή των Χανίων ενώ είναι αξιοσημείωτο ότι η παράνομη υλοτόμηση ανθεί ιδιαίτερα σε εκτάσεις ιδιωτών, οι οποίοι βρίσκουν συχνά τα λιόφυτά τους κομμένα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook