Μέχρι το μεσημέρι, αναμένεται να δοθούν απαντήσεις για τον θάνατο στην Γαύδο του 31χρονου Διονύση Καλλίνικου , η σορός του οποίου εντοπίστηκε χθες το απόγευμα κοντά στο μονοπάτι που οδηγεί από τον οικισμό Βατσιανά στην τοποθεσία Τρυπητή. (Δείτε εδώ).
 
Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί πως το πτώμα ανήκει στον 31χρονο - κάτι που θα γίνει από τον Ιατροδικαστή ο οποίος μεταβαίνει στο νησί μαζί με κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων - όμως θεωρείται βέβαιο πως πρόκειται για τον 31χρονο απο την Ιθάκη, ο οποίος δεν είχε δώσει σημεία ζωής απο τις 29 Σεπτεμβρίου, αλλά η εξαφάνισή του δηλώθηκε στις 8 Οκτωβρίου. (Δείτε εδώ).
 
Το πτώμα βρήκε χθες το απόγευμα Αυστριακός περιπατητής και ενημέρωσε τις αρχές.

 
Πρόκειται για άντρα ο οποίος δεν φορούσε ρούχα,(τα ρούχα του Διονύση είχαν βρεθεί στην Τρυπητή) το πρόσωπό του ήταν καλυμμένο, ενώ η αναγνώριση εκ πρώτης όψεως ήταν δύσκολη λόγω των αλλοιώσεων.
 
Η σορός έμεινε υπο φρούρηση στο σημείο που βρέθηκε προκειμένου σήμερα να γίνει δυνατή η αυτοψία και να δοθούν απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα.
 
1) Ποιά είναι η αιτία του θανάτου
 
2) Πότε επήλθε ο θάνατος
 
3) Πέθανε στο σημείο που βρέθηκε ή μεταφέρθηκε εκεί από αλλού ; 
 
Το ερώτημα αυτό προκύπτει από το γεγονός πως από το συγκεκριμένο σημείο τις προηγούμενες ημέρες των ερευνών, είχαν περάσει ακόμη και οι άνδρες της ΕΜΑΚ με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο, χωρίς όμως να εντοπισθεί το πτώμα, κάτι που θεωρείται σχεδόν αδύνατο, τουλάχιστον για τον σκύλο της ΕΜΑΚ.
 
4) Πρόκειται για εγκληματική ενέργεια; 

 
Να σημειωθεί πως μετά από 12 ημέρες που δεν είχε δώσει σημεία ζωής ο 31χρονος Διονύσης Καλλίνικος, αρκετοί ήταν εκείνοι που περίμεναν να βρούν την σορό του, αλλά σε κάποια παραλία και ειδικά στην περιοχή της Τρυπητής, όπου είχε θεαθεί για τελευταία φορά, στις 29 Σεπτεμβρίου.
 
Έτσι ο εντοπισμός του πτώματος στο συγκεκριμένο σημείο αποτέλεσε έκπληξη και προκάλεσε πολλά ερωτηματικά, με τις αστυνομικές αρχές να αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.
 
Ναπολέων ΣαραντίδηςΑκολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook