Τα πρώτα αποτελέσματα απο τους ελέγχους-αυτοψίες που πραγματοποίησε το κλιμάκιο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, για τις επιπτώσεις του σεισμού του περασμένου Σαββάτου, παρουσιάστηκαν στην διάρκεια σύσκεψης στην Αντιπεριφέρεια Χανίων, το βράδυ της Τρίτης.
Σύμφωνα με αυτά, στην περιοχή της Κισάμου και σε χωριά του δήμου Πλατανιά ελέχθησαν 50 κατοικίες στις οποίες είχαν αναφερθεί ζημιές. 
Από τον έλεγχο μη κατοικήσιμες κρίθηκαν 10 παλιές κατοικίες, ενώ σε 30 κατοικίες εντοπίστηκαν ρήγματα και προβλήματα στην τειχοποιία.

Στην πόλη των Χανίων από τον έλεγχο των δημόσιων κτιρίων, εντοπίστηκαν προβλήματα σε μία αίθουσα της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας Χανίων καθώς και στην αίθουσα του 1ου ειδικού νηπιαγωγείου Χανίων, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί το κλείσιμο των αιθουσών, χωρίς όμως να επηρεαστεί και η λειτουργία των υπηρεσιών.

Μικρής έκτασης ρωγμές παρατηρήθηκαν σε σχολεία της πόλης, χωρίς να προκαλούν ανησυχία.
Σε ό,τι αφορά σπίτια και επιχειρήσεις στην πόλη των Χανίων, οι ιδιοκτήτες των οποίων δήλωσαν ζημιές, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χανίων Μανώλη Κεμεσίδη, έγιναν 250 έλεγχοι. Η γενική εικόνα που υπάρχει είναι ότι παρατηρήθηκαν ρωγμές και προβλήματα στην τειχοποιία, ωστόσο δεν υπάρχει πρόβλημα ώστε να χαρακτηριστούν ως επικίνδυνα και μη κατοικήσιμα.
Ειδικότερη και κυρίως άμεση μέριμνα πρέπει να υπάρξει για  μπαλκόνια στα οποία μπορεί να υπήρξαν ρωγμές.
Κοινή πάντως ήταν η διαπίστωση πως  η γενική εικόνα της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων χαρακτηρίζεται καλή. Οι ζημιές κυρίως στα παλιά κτίρια χαρακτηρίζονται φυσιολογικές, ενώ όλο το υπόλοιπο κομμάτι που αφορά νεότερες κατασκευές έχει συμπεριφερθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων, θα συνταχθούν και τα έγγραφα με τα οποία θα κρίνονται τα κτίρια προκειμένου να συνταχθεί και η τελική έκθεση έτσι ώστε να αποφασιστεί εαν η περιοχή μπορεί να χαρακτηρισθεί ως σεισμόπληκτη ή όχι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook