Ότι είχε βιαστεί επανειλημμένα από τον προπονητή του, Βίλιο Νουσιάινεν, εξομολογήθηκε ο παλαίμαχος Σουηδός ολυμπιονίκης του ύψους, Πάτρικ Σιόμπεργκ, στην αυτοβιογραφία του με τίτλο “Όσα δεν είδατε” («Det du inte sag»).

Ο 46χρονος σήμερα Σουηδός πρωταθλητής κόσμου του 1987, “ασημένιος” Ολυμπιονίκης στο Λος Αντζελες και τη Βαρκελώνη και “χάλκινος” στη Σεούλ, στο βιβλίο του αναφέρει ότι είχε πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από το διάσημο προπονητή του, ο οποίος απεβίωσε το 1999.

“Αυτά που έκανε ο Βίλιο, σε μένα αλλά και σε άλλα παιδιά, ήταν ο κύριος λόγος που με ώθησε να γράψω αυτό το βιβλίο. Ο σκοπός μου δεν είναι να δυσφημήσω κάποιον που έχει πεθάνει, αλλά η ανάγκη να διηγηθώ μία ιστορία.

Είμαι θύμα και μακάρι να είχα το κουράγιο να τα πω όσο ζούσε”, υπογράμμισε ο Σιόμπεργκ, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα “Dagens Nyheter”, προσθέτοντας:

“Νομίζω πως αυτός ήταν ο λόγος που άρχισε τη σχέση με τη μητέρα μου, για να φτάσει σε εμένα. Για να μπορεί να συνεχίσει το \”χόμπι\” του”, δεδομένου του ότι, εκτός από προπονητής του, ο Νουσιάινεν ήταν και πατριός του, όταν εκείνος ήταν σε ηλικία 11 ετών!

\"\"“Σε αρκετές περιπτώσεις ξυπνούσα χωρίς πιτζάμες. Θυμάμαι φλας από φωτογραφικές μηχανές. Σε κάποιες περιπτώσεις τον αντιμετώπισα, αλλά πάντα το αρνιόταν”, είπε χαρακτηριστικά, ενώ παραδέχθηκε πως μετά το χωρισμό του από τη μητέρα του, τον ακολούθησε, μη  έχοντας άλλη επιλογή.

“Δεν υπήρχε θέμα σκέψης για εμένα. Θα γινόμουν ο κορυφαίος άλτης του ύψους στον κόσμο. Αν πήγαινα μαζί του, θα μπορούσα να αφοσιωθώ στις προπονήσεις. Αν έμενα με τη μητέρα μου, δεν θα είχα αυτή την ελευθερία”, είπε.

Μεταξύ όλων των συγκλονιστικών λεπτομερειών, που αποκαλύπτει ο Σιόμπεργκ, είναι και η “κυνική” παραδοχή, ότι επειδή μεγάλωνε γρήγορα, δεν του φαινόταν τόσο ενδιαφέρων, με αποτέλεσμα ο Νουσιάνεν να βρει ακόμη νεότερα αγόρια.

Σημειώνεται πάντως, ότι σε ανάλογες αποκαλύψεις προχώρησε πριν από δύο χρόνια και ένας άλλος παλιός αθλητής του στίβου, ο Κρίστιαν Σκάαρ Τόμασεν, εκδίδοντας και αυτός βιβλίο, όπου αφιέρωσε ένα ολόκληρο κεφάλαιο για την κακοποίηση που υπέστη από τον προπονητή του.

Ο Βίλιο Νουσιάινεν προπονούσε επίσης για πολλά χρόνια το \”χρυσό\” Ολυμπιονίκη του τριπλούν, Κρίστιαν Όλσον, ενώ για ένα σύντομό χρονικό διάστημα είχε περάσει από τα χέρια του και ο Ολυμπιονίκης του ύψους, Στέφαν Χολμ.

Οι αποκαλύψεις του Σιόμπεργκ οδήγησαν και τον Σουηδό προπονητή Γιάνικ Τρεγκάνο να ομολογήσει ότι κι αυτός έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον Νουσιάινεν.


PATRICK SJOBERG =WHITE KING ON HEIGHTS by Miss-Jessy-Lays

THE FOUNTAINHEAD-OPEN UP-1986(WITH HIGH… by afrodtou

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook