Ήταν 11 το πρωί της Τετάρτης όταν το δίχρονο αγοράκι έπαιζε στο σπίτι της γιαγιάς του στον Ορχομενό και ξαφνικά ακούστηκε να κλαίει.

Η γιαγιά του παιδιού βγαίνοντας στην αυλή να δει τι συμβαίνει, «πάγωσε» στο θέαμα. Ένας άγριος σκύλος είχε πέσει κυριολεκτικά πάνω στον εγγονό της κατασπάραζοντάς τον. Οι φωνές της γυναίκας κινητοποίησαν ολόκληρη γειτονιά, που έφτασε στο σπίτι. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του protothema.gr, οι γείτονες προσπάθησαν να γλιτώσουν το παιδί από τα δόντια του σκύλου και τελικά τα κατάφεραν μαχαιρώνοντάς τον.

Το αγοράκι μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς. Σύμφωνα με το viotianews.gr, εκεί του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Τα νέα για την κατάσταση της υγείας του παιδιού είναι ενθαρρυντικά, καθώς έχει βγει από την εντατική και νοσηλεύεται στην Α' χειρουργική κλινική του Παίδων.

Παράλληλα, όσον αφορά στον ιδιοκτήτη του άγριου ζώου, πρόκειται για γείτονα που ξέχασε ανοιχτή την πόρτα του οικοπέδου με αποτέλεσμα ο σκύλος να ξεφύγει της προσοχής του, να μπει στην αυλή του σπιτιού και να κατασπαράξει άτυχο αγοράκι.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, η οποία με την ολοκλήρωση του προανακριτικού έργου θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λιβαδειάς.

protothema.gr