Απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη μετά την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησής του, έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Κοτζαμιχάλης.

Δείτε παρακάτω την ανοιχτή επιστολή:

\”Κύριε Δήμαρχε

Λυπάμαι που είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω διά του Τύπου στις προσωπικές σας επιθέσεις προς το πρόσωπό μου, μετά τη δήλωση της ανεξαρτητοποίησής μου, αλλά δεν μπορώ να κάνω διαφορετικά.

Εσείς, κατά την προσφιλή τακτική σας, επιλέξατε αυτόν τον εύκολο δρόμο των βολικών μονολόγων, αποφεύγοντας να αναφέρετε το παραμικρό για το συγκεκριμένο θέμα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, αν και είχατε τη δυνατότητα.

Και μόνο από τη στάση σας αυτή, από το γεγονός, δηλαδή, ότι ΦΥΓΟΜΑΧΉΣΑΤΕ., καθένας μπορεί να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

Επί της ουσίας, οφείλω κατ’ αρχήν να σας ενημερώσω, διότι ενδεχομένως να το αγνοείτε, ότι η ανεξαρτητοποίηση ενός δημοτικού συμβούλου είναι απόλυτο δικαίωμά του, που ξεκάθαρα του δίνει ο Κώδικας των Δήμων.

Ο Κώδικας δεν υποχρεώνει τον οποιοδήποτε δημοτικό σύμβουλο, που, για συγκεκριμένους λόγους, αποφασίζει να ανεξαρτητοποιηθεί, να παραιτηθεί και από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, ούτε, φυσικά, θέτει ζητήματα… γενναιότητας, όπως εκ του πονηρού θέτετε εσείς, κάθε φορά που μιλάτε σε Μέσα Ενημέρωσης, χωρίς, ουσιαστικά, να υπάρχει αντίλογος.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, έχω την αίσθηση ότι ο τελευταίος, ίσως, από τους εκλεγμένους αιρετούς της Αυτοδιοίκησης στα Χανιά που δικαιούται να μιλά για πολιτική «γενναιότητα» είστε εσείς.

Χαρακτηριστικό και πλέον αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της γενικότερης πολυετούς πολιτικής στάσης σας ήταν η επιλογή σας να μην παραιτηθείτε από τη θέση του βουλευτή κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου το 2010.

Το πράξατε εκ του ασφαλούς, μετά την εκλογή σας. Επιλέξατε, δηλαδή, να έχετε «και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο». Η πολιτική γενναιότητα σε όλο της το μεγαλείο!!!!!!

Όσο για το πώς και το γιατί εξελέγη καθείς από εμάς, είμαι υποχρεωμένος να σας επισημάνω ότι μάλλον έχετε μπερδευτεί. Εσείς εκλεγήκατε δήμαρχος επειδή 185 άνθρωποι ένωσαν τις δυνάμεις τους.

Σε αυτούς τους 185 ανθρώπους οφείλετε την εκλογή σας.

Σε ό,τι αφορά την εκλογή μου, οφείλω να σας υπενθυμίσω, γιατί η μνήμη σας είναι μάλλον… επιλεκτική, ότι οι συμπολίτες μας με τιμούν με την ψήφο τους τις τρεις τελευταίες τετραετίες, δίδοντάς μου τη δυνατότητα να αγωνιστώ για τα προβλήματά τους, τόσο στον πρώην «Καποδιστριακό» Δήμο Σούδας, όσο και στον «Καλλικρατικό» Δήμο Χανίων.

Στα περί «καρέκλας του αντιδημάρχου» δεν θα αναφερθώ, διότι δεν θέλω να σας φέρω σε ακόμη πιο δύσκολη θέση.

Επειδή γνωρίζετε, προσωπικά εσείς, ότι η ανεξαρτητοποίησή μου δεν σχετίζεται με το θέμα της όποιας «αξιοποίησής» μου, ελπίζω ότι, έστω και αργά, θα σταματήσετε να λέτε ανακρίβειες.

Σε διαφορετική περίπτωση, θα με αναγκάσετε να γνωστοποιήσω γεγονότα, περιστατικά και στιχομυθίες, που σίγουρα δεν σας τιμούν.

Σας υπενθυμίζω, δε, ότι από τις 26 Μαρτίου 2013, που υπέβαλα την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χανίων, μέχρι τις 10 Απριλίου που έγινε η αποδοχή της δεν υπήρξε καμία μεταξύ μας επικοινωνία.

Αντιθέτως, υπήρξε μία θλιβερή προσπάθεια απαξίωσης του προσώπου μου, παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα του έργου της Επιτροπής ήταν άριστα, όπως μαρτυρούν εκπαιδευτικοί και γονείς.

Τέλος, οφείλω να επισημάνω ότι για την ουσία των επισημάνσεων – καταγγελιών μου δεν έχετε πει μέχρι σήμερα το παραμικρό.

Δεν έχετε ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ για το γεγονός ότι ο Δήμος δεν είναι αποκεντρωμένος, δεδομένου ότι όλα γυρίζουν γύρω από την οδό Κυδωνίας και τα στενά της.

Δεν έχετε ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ για την εικόνα εγκατάλειψης που έχουν οι περιαστικές περιοχές (πρώην «Καποδιστριακοί» Δήμοι).

Δεν έχετε ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ για την ανυπαρξία μεγάλων έργων στη Σούδα, στο Ακρωτήρι, στη Νέα Κυδωνία, στα Κεραμειά και στο Θέρισο;»

Δεν έχετε ΠΕΙ ΤΙΠΟΤΑ για το γεγονός ότι η πραγματικότητα και το όραμα της Δημοτικής Αρχής μας περιορίστηκε σε μία κλειστή ομάδα, που αποφάσιζαν και εκτελούσαν ό,τι θεωρούσαν μόνο αυτοί σωστό για τους πολίτες αυτής της πόλης.

Γνωρίζετε, μάλιστα, ότι αυτά και άλλα πολλά δεν τα επισημαίνω μόνο εγώ.

Τα επισημαίνουν και αρκετοί πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι, προφανώς, δεν το πράττουν επειδή εποφθαλμιούν… την καρέκλα του αντιδημάρχου.Ούτετηνέμμισθηούτετηνάμισθη.

Συμπερασματικά, για άλλη μια φορά αποφεύγετε την ουσία και με επικοινωνιακά τερτίπια επιχειρείτε να κάνετε το ΜΑΥΡΟ, ΑΣΠΡΟ. Είναι μια θλιβερή προσπάθεια, χωρίς καμία τύχη.

 Οι πολίτες, άλλωστε, βιώνουν την καθημερινότητα και γνωρίζουν την αλήθεια. Επισημαίνω ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσω στο… γαϊτανάκι των δια του τύπου ανακοινώσεων αλλά περιμένω οτιδήποτε έχετε να αναφέρεται για το πρόσωπο μου να το κάνετε στο δημοτικό συμβούλιο\”.

Μιχάλης Κοτζαμιχάλης
Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook