Απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης των εισιτηρίων των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας τόσο το 2013 όσο και το 2014 ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών, κ. Νίκος Σταθόπουλος.
Μιλώντας το Σάββατο στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να μην αυξηθούν τα εισιτήρια και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα επιτρέπουν στο υπουργείο να υποστηρίξει με επιχειρήματα αυτήν την κατεύθυνση απέναντι στην τρόικα.
Όπως τόνισε, η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή δεν δέχθηκε να εφαρμόσει την μνημονιακή υποχρέωση για αύξηση των κομίστρων του ΟΑΣΑ, η οποία προβλεπόταν στα Μεσοπρόθεσμα του 2011 και του 2012.
Σήμερα, όπως είπε ο κ. Σταθόπουλος, το υπουργείο διαθέτει αρκετά στοιχεία σε επίπεδο αποτελεσματικότητας που δείχνουν ότι η εξοικονόμηση που ζητούν οι δανειστές μπορεί να επιτευχθεί μέσω «νοικοκυρέματος» και όχι αυξήσεων κομίστρου.
Ο κ. Σταθόπουλος σημείωσε ότι η βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του ομίλου ΟΑΣΑ έφτασε μεταξύ 2012 και 2013 τα 50 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 20 εκατ.προήλθαν από τη ΣΤΑΣΥ και 30 εκατ. ευρώ από την ΟΣΥ.
newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook