Πάνω που νόμιζα ότι μόνο οι δικοί μου φίλοι έχουν τρελαθεί με το Candy Crush Saga, έρχεται η dailymail να μας πληροφορήσει ότι χιλιάδες άνθρωποι – γυναίκες στην πλειοψηφία – παίζουν καθημερινά χωρίς σταματημό αυτό το νέο online εθισμό. Ενδεικτικά, μία φανατική παίκτρια,  η 44άχρονη Lucy Berkley, το χαρακτηρίζει ως «crack candy» αφού φαντάζεται ότι το να σταματήσει να παίζει είναι τόσο δύσκολο όσο το να κόψεις το κρακ.

«Με πονούσε η πλάτη μου μετά από τις ατελείωτες ώρες παιχνιδιού στο iPad. Δεν μπορούσα να κάνω τίποτα, ήταν τόσο εθιστικό» παραδέχεται η Lucy, η οποία μόλις ανακάλυψε το Candy Crush έπαιξε δέκα ώρες σερί. «Το εκπληκτικό ήταν ότι ότι όσοι βρισκόντουσαν στο δωμάτιο (σ.σ. οι συνάδελφοί της) έπαιζαν κι αυτοί. Τώρα ο ένας συναγωνίζεται τον άλλον». Με μουσική που υπνωτίζει και κωμικά ηχητικά εφέ, το Candy Crush έχει αποκτήσει εκατομμύρια οπαδούς, κι όπως το Angry Birds το 2010 που μετρούσε στους οπαδούς του μέχρι και τον David Cameron, έχει γίνει η τελευταία online εμμονή.

Η Lucy Berkley παρομοιάζει το παιχνίδι με ναρκωτικό

Η Lucy Berkley παρομοιάζει το παιχνίδι με ναρκωτικό

Ο εκπληκτικός αριθμός των 700 εκατομμυρίων παιχνιδιών παίζεται κάθε μέρα σε κινητές συσκευές και μόνο, σύμφωνα με το AppData που είναι αυθεντία στις τάσεις των social media. Σε αντίθεση όμως με τα βιντεοπαιχνίδια, φαίνεται ότι αντί των εφήβων αγοριών και των αντρών, οι φανατικοί παίκτες του Candy Crush είναι γυναίκες. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του παιχνιδιού, King.com, οι γυναίκες ηλικίας 25 έως 55 είναι αυτές που αποτελούν το πιο πιστό κοινό του παιχνιδιού. «Το Candy Crush είναι από αυτά τα ουδέτερα από άποψη φύλου παιχνίδια, που έχει μία «ηθική» ποιότητα και μπορεί να ταιριάξει στη ζωή μιας γυναίκας» εξηγεί ο καθηγητής Mark Griffiths, διευθυντής της Διεθνούς Ερευνητικής Ομάδας Τυχερών Παιχνιδιών στο Nottingham Trent University. «Απορροφά όλη τη γνωστική ικανότητα, αφού πρέπει να αφοσιωθείς σε αυτό 100%. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να ξεχάσεις τα πάντα για λίγα λεπτά, κάτι που φαντάζει ελκυστικό για αρκετές γυναίκες, είτε είναι μητέρες που φροντίζουν τα παιδιά τους κι έχουν δέκα λεπτά στη διάθεσή τους, είτε στελέχη επιχειρήσεων» προσθέτει.

Σε αντίθεση με πολλά online παιχνίδια, το Candy Crush δεν περιλαμβάνει μάχες, θανάτους, σκληρούς αντρικούς χαρακτήρες ή σέξι γυναικείες φιγούρες. Οι κανόνες του είναι απλοί κι εύκολοι, αφού το μόνο που χρειάζεται είναι να μετακινήσεις κάποια πολύχρωμα γλυκά ώστε να φτιάξεις μία γραμμή από ίδια και να εξαφανιστούν. Μπορεί η πρόσβαση στο παιχνίδι να είναι δωρεάν, αλλά μετά τα 35 στάδια, οι παίκτες καλούνται να πληρώσουν 69 πένες για να ξεκλειδώσουν 20 επίπεδα, αν και μπορούν να ζητήσουν από τους συμπαίκτες τους στο facebook να τους στείλουν δώρο ζωές. Ωστόσο, το κόστος μπορεί να αυξηθεί, αφού οι παίκτες ενθαρρύνονται να αγοράσουν «βοηθήματα», τα οποία μπορούν να φτάσουν τη μία λίρα. Σύμφωνα με το ThinkGaming, εκτιμάται ότι το Candy Crush κάνει τζίρο 400 χιλιάδες λίρες για το King.Com.

joytv.gr