Για «κόλαση» με τους δανειστές μέχρι το καλοκαίρι, κάνει λόγο σε συνέντευξή του ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, τονίζοντας ότι έως τον Ιούνιο «θα κριθούν όλα».

"Ως τον Ιούνιο θα είναι κόλαση. Θα παιχθούν και θα κριθούν όλα με τους δανειστές μας", τονίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σε συνέντευξή του στο "Το Βήμα της Κυριακής".

Επιπλέον, διάσταση απόψεων υπάρχει και για το δημοσιονομικό "κενό" της διετίας 2015- 2016, που σύμφωνα με τους διεθνείς δανειστές είναι περίπου 4 δισ. ευρώ αλλά και για το χρηματοδοτικό "κενό" 2014- 2015 που υπολογίζεται από την τρόικα περίπου στα 11 δισ. ευρώ.

Συν τοις άλλοις, αγεφύρωτο παραμένει και το χάσμα απόψεων για τη τύχη των αμυντικών βιομηχανιών, καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί την αναδιάρθρωση αναδιάρθρωση τους εν λειτουργία, ενώ η τρόικα επιμένει στο ότι δεν είναι βιώσιμες και ζητά να μπει "λουκέτο".

Όσον αφορά στις αποφάσεις για το χρέος, η κυβέρνηση θεωρεί απαράδεκτη τη παρελκυστική τακτική του Βερολίνου, ζητώντας τη πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας του περσινού Νοεμβρίου.

ethnos.gr