Την στήριξη και συμπαράστασή της,στον αγώνα των 35 συμβασιούχων υπαλλήλων του Δήμου Αποκόρωνα για μόνιμη, σταθερή εργασία και την μη απόλυσή τους, στην εκδίκαση της υπόθεσή των, την Τρίτη 22/10 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Χανίων, εκφράζει η δημοτική παράταξη Ενωτική Μαχητική Αποκορωνιώτικη Ανεξάρτητη Κίνηση (ΕΜΑΑΚ).

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση "θεωρούμε αδιανόητη και απαράδεκτη την απόφαση της Πολιτείας, να προβεί στην απόλυση του 1/3 των υπαλλήλων του Δήμου Αποκόρωνα, προκαλώντας την πλήρη αποδιοργάνωση και σύγχυση στις υπηρεσίες του Δήμου μας.

Οι εν δυνάμει απολυόμενοι υπάλληλοι, εργάζονται επί 10ετία,καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες στις διοικητικές – τεχνικές καθώς και στις υπηρεσίες καθημερινότητας του πολίτη και τυχόν απόλυση τους δημιουργεί μείζον κοινωνικό πρόβλημα. 

Καταδικάζουμε την απαξίωση της Πολιτείας προς το έργο της τοπικής αυτοδιοίκησης, με περικοπές στο οικονομικό επίπεδ άνω του 50%, καθιστώντας την λειτουργία των Δήμων αναποτελεσματική και προβληματική.

Ευελπιστούμε στην δικαίωση του αγώνα των 35 συμβασιούχων, η οποία θα συμβάλει στην συνέχιση της οικογενειακής γαλήνης των οικογενειών τους καθώς και στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας."