Το ζήτημα των ημερών στον Α.Ο. Χανιά είναι αυτό με το βοηθητικό γήπεδο της Μοναχής Ελιάς, το οποίο χρησιμοποιεί η ομάδα για τις προπονήσεις της. Εδώ και καιρό τόσο ο προπονητής, Γιώργος Προμπονάς, όσο και οι ποδοσφαιριστές έχουν δηλώσει ότι δεν είναι χώρος αυτός για προπόνηση αν δεν υπάρξει η κατάλληλη συντήρηση. Πρόσφατα ο αρμόδιος  αντιδήμαρχος Χανίων, Δήμήτρης Λειψάκης είχε δηλώσει ότι το πρόβλημα θα λυθεί άμεσα.

 

Το ίδιο επανέλαβε και την Παρασκευή (29/4) σε σχετική με το θέμα συνέντευξη Τύπου αναφέροντας και τι κινήσεις θα γίνουν από την μεριά του Δήμου Χανίων:

 

«Ο δήμος θα αναλάβει τη διαχείριση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, και το ποιοι και πως θα τις χρησιμοποιούν. Τα λουκέτα, οι κλειδαριές, όλα θα βρίσκονται μόνο σε χέρια υπαλλήλων του δήμου και τότε θα απολογηθώ για οτιδήποτε δεν πάει καλά. Είχε γίνει μια προσπάθεια να κουρευτεί το χορτάρι, αλλά υπάρχει πρόβλημα, το γήπεδο έχει πολλές ανωμαλίες και δεν μπορεί να κοπεί. Αλλά και αυτό θα το λύσουμε. Μετά την καταγραφή, όλοι οι αθλητικοί χώροι στον δήμο Χανίων θα αποδοθούν στην κοινωνία, και θα είναι σε άριστη κατάσταση, μέχρι την έναρξη της επόμενης σεζόν».

 

Ενώ αναφερόμενος γενικά στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Χανίων αλλά και το πρόβλημα του ΕΑΚ Χανίων  είπε:

 

«Θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός ότι η πολιτεία σήμερα σταματάει τη λειτουργία αθλητικών χώρων. Όσο για το ΕΑΚ Χανίων, ο δήμος έχει ήδη εμπλακεί, έχει βοηθήσει να μπει πετρέλαιο όταν χρειάστηκε και σε μεγάλο βαθμό λειτούργησε χάρη στην συμβολή του δήμου. Αλλά μέχρι πότε θα πρέπει να ασχολείται ο δήμος με κάτι που στο κάτω-κάτω δεν είναι αρμοδιότητά του; Να είστε σίγουροι όμως ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για τους δημότες και τον αθλητισμό».

 

Βέβαια εδώ και καιρό, ακόμα και από την άτυπη Γ.Σ. του ΑΟΧ, είχε δηλωθεί από τους αρμόδιους για τα αθλητικά του Δήμου Χανίων ότι θα δοθεί λύση με το βοηθητικό της Μ. Ελιάς αλλά το πρόβλημα με το χορτάρι συνεχίζεται. Έτσι όπως είναι το γήπεδο μόνο σε χώρο προπόνησης δεν παραπέμπει αλλά αντίθετα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κάποιον για το… πικ-νικ της Πρωτομαγιάς.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook