Τελευταία ενημέρωση: 11:33

Στα ανοιχτά του Ενετικού λιμένα των Χανίων, έχει "δέσει" η υπερπολυτελής θαλαμηγός του Ρομάν Αμπράμοβιτς "Eclipse".

Το πλωτό παλάτι, έφτασε στα Χανιά σήμερα το πρωί προερχόμενο απο την Κάρπαθο, και σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, επιβάτες είναι τρία από τα έξι παιδιά του Ρώσου μεγιστάνα, ενώ ο ίδιος φαίνεται ότι δεν επέλεξε να συμμετέχει στη μίνι - κρουαζιέρα στο Αιγαίο.

Το "Eclipse" πριν την Κάρπαθο είχε περάσει απο Ρόδο, Σύμη και Κω, χωρίς να αποβιβαστούν επιβάτες, και θα παραμείνει στα Χανιά μέχρι αύριο.

Χαρακτηριστικό της υπερπολυτελούς θαλαμηγού είναι και το ότι τα τρία παιδιά του Αμπράμοβιτς έχουν στη διάθεσή τους 72 άτομα πλήρωμα που τους συνοδεύουν στο ταξίδι τους.


Το «Eclipse», που σύμφωνα με το Wikipedia είχε τελικό κόστος για τον Ρώσο μεγιστάνα, 1.500.000.000 δολάρια, έχει μήκος 164 μέτρα. Διαθέτει δύο ελικοδρόμια, 24 σουίτες-ξενώνες, δύο πισίνες, ντίσκο και, φυσικά, απεριόριστη χλιδή.

Διαθέτει, ακόμα, τρία βοηθητικά σκάφη και ένα μίνι υποβρύχιο με δυνατότητα κατάδυσης στα 50 μέτρα, ενώ το πλήρωμά του αποτελείται από 70 άτομα. Επιπλέον, η θαλαμηγός διαθέτει εκτοξευτήρες πυραύλων, αλεξίσφαιρα τζάμια, αλλά και ασπίδες τεχνολογίας λέιζερ για τα αδιάκριτα βλέμματα.Το σύστημα αυτό καθιστά αδύνατη τη λήψη φωτογραφιών πάνω στο σκάφος από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, καθώς υπάρχουν αισθητήρες που εμποδίζουν την καταγραφή της εικόνας!Ποιος είναι ο Αμπράμοβιτς

Ο 47χρονος Ρομάν Αμπράμοβιτς είναι Ρώσος μεγιστάνας επιχειρήσεων και κύριος ιδιοκτήτης της ιδιωτικής εταιρείας επενδύσεων Millhouse LLC.

Είναι γνωστός ως ιδιοκτήτης της Chelsea Football Club αλλά και για την ευρύτερη συμμετοχή του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Ο Αμπράμοβιτς είναι σήμερα ο 9ος πλουσιότερος άνθρωπος στη Ρωσία και o 68ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τη λίστα Forbes του 2012, με εκτιμώμενη περιουσία ύψους 19,6 δισ. δολαρίων.
Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook