Το μεσημέρι της Παρασκευής (29/4) ολοκληρώθηκε το «Κύπελλο Ήθους Μίμης Παπαϊωάννου» που αφορούσε κορίτσια ηλικίας από 12 έως 18 χρονών και διεξήχθη στις εγκαταστάσεις του Lido Soccer υπό την αιγίδα του «Ιδρύματος Νιάρχου». Το βράδυ της ίδιας μέρας θα γίνουν και οι απονομές στις ομάδες. Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα του ΠΑΟΚ, ενώ στην δεύτερη θέση βρέθηκαν τα κορίτσια του ΑΟΧ, που έδειξαν κόντρα σε αντίπαλους, που έχουν ομάδες στην Α’ Εθνική, ότι το μέλλον τους ανήκει.

Οι ομάδες στο τουρνουά είχαν πάρει ονόματα βασισμένα στην Κρητική μυθολογία και παράδοση. Ο ΠΑΟΚ ήταν η Αρετούσα, ο ΑΟΧ η Ρέα, ο Εργοτέλης η Αριάδνη, οι Κρήσσες η Ερωφίλη και ο Αρίων Σητείας η Πασιφάη.

ΑΟΧ (Ρέα) – Κρήσσες Ρεθύμνου (Ερωφίλη) 2-1

Την 2η θέση, που αποτελεί και σημαντική διάκριση, εξασφάλισαν τα κορίτσια του ΑΟΧ μετά τη νίκη τους με 2-1 επί των Κρησσών Ρεθύμνου, που πρόσφατα πανηγύρισαν την επιστροφή τους στην Α’ Εθνική.
Το παιχνίδι κρίθηκε στο δεύτερο ημίχρονο όπου σημειώθηκαν όλα τα γκολ. Στο 33’ μετά την συνεργασία Μαυροματίδη-Γιαννούτσου και την σέντρα της τελευταίας η Αγγελάκη με πλασέ πέτυχε το 1-0. Στο 40’ οι Κρήσσες ισοφάρισαν για να πετύχει το τελικό 2-1 η Σαρρή στο 53’.

ΑΟΧ (Μάνος Βεργανελάκης): Κυβρικοσαίου, Βερυκάκη (50\’ Καβράκη), Μαραγκουδάκη, Περουλάκη (40\’ Νένκοβα), Μανιά, Μανουσάκη (58\’ Δρακωνάκη), Στεφανουδάκη (45\’ Γκουζγκούνη), Κατσουλάκη (31\’ Μαυροματίδη), Σαρρή, Γιαννούτσου, Αγγελάκη.

 

ΠΑΟΚ (Αρετούσα) – ΑΟΧ (Ρένα) 3-0

Το πρωί της ίδιας μέρας (Πέμπτης 28/4) τα κορίτσια του Μάνου Βεργανελάκη υποχρεώθηκαν στην πρώτη τους ήττα από τον ΠΑΟΚ με 3-0, μια ομάδα που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χχρόνια στο Γυναικείο ποδόσφαιρο με πανελλήνια πρωταθλήματα και συμμετοχές στο αντίστοιχο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΑΟΧ (Μάνος Βεργανελάκης): Κυβρικοσαίου, Αγγελάκη (48\’ Γκουζγκούνη), Μανιά, Βερυκάκη, Νένκοβα (40\’ Περουλάκη), Μανουσάκη (42\’ Κατσουλάκη), Σαρρή, Γιαννούτσου, Μαραγκουδάκη, Στεφανουδάκη, Μαυροματίδη.

Την 5η αγωνιστική οι Χανιώτισσες είχαν ρεπό.

Λευτέρης Αντωνακάκης

(Ευχαριστούμε τα κορίτσια του Α.Ο. Χανιά, που μας παραχώρησαν τις φωτογραφίες από το τουρνουά στο Lido Soccer)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook