Από την πρώτη στιγμή, κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός του Δήμου Φαιστού, με επικεφαλής την ίδια τη Δήμαρχο Φαιστού κ. Πετρακογιώργη, αλλά και τους αρμόδιους αντιδημάρχους, οι οποίοι συνοδεία κλιμακίου των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου και της Περιφέρειας Κρήτης, επισκέφθηκαν το σχολείο, πραγματοποιώντας αυτοψία, ώστε να διαπιστώσουν από κοντά την κατάσταση του κτηρίου.

Τη Δευτέρα 14/10 διενεργήθηκε αυτοψία, από ομάδα μηχανικών του Δήμου και της Πολεοδομίας, ώστε να γίνει μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης.

Έπειτα από γνωμοδότηση που συνέταξε η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Φαιστού, η Δήμαρχος αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας του Δημοτικού Σχολείου Γαλιάς.

Συγκεκριμένα, μετά από έκθεση αυτοψίας κτηρίου από τη Δ/νση Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Φαιστού και κατόπιν μακροσκοπικού ελέγχου, λόγο της κατηγορίας σπουδαιότητας του κτηρίου, κρίνεται σκόπιμη η προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σχολείου μέχρι έλεγχου από δευτεροβάθμια επιτροπή που θα τεκμηριώνει όλα τα απαιτούμενα εργαστηριακά και επιστημονικά δεδομένα για τη στατικότατα και την ασφάλεια του κτηρίου.

Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη την εβδομάδα, έγιναν αλλεπάλληλες συναντήσεις τόσο με τους εκπαιδευτικούς, καθώς και των μελών του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γαλιάς στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρουσία και της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Τσικαλάκη, όπου έγινε μια ενημέρωσηκαι τέθηκαν όλα τα ζητήματα, ώστε να βρεθεί λύση άμεσα, χωρίς να καθυστερήσει επιπλέον η εκπαιδευτική διαδικασία για τους μικρούς μαθητές.

Από την πλευρά του, ο Δήμος Φαιστού απέστειλε αίτημα στο Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου, το οποίο αποτελούμενο από επιτροπή εμπειρογνωμόνων μηχανικών πραγματοποίησε συνάντηση τη Δευτέρα 21/10 στο Δήμο Φαιστού , όπου η Δήμαρχος συζήτησε με εκπροσώπους του ΤΕΕ/ΤΑΚ παρουσία των Π. Ινιωτάκη Πρόεδρο ΤΕΕ/ΤΑΚ, Γ. Χαρωνίτη Μέλος Διοικούσας Αεροναυπηγό Μηχ/κο, Μ. Βοσκάκη Πολιτικό Μηχ/κο, Ε. Βρέντζου Πολιτικό Μηχ/κο, Ν. Στυλιανίδη Πολιτικό Μηχανικό. Οι μηχανικοί μετά από επίσκεψη στο σχολείο της Γαλιάς θα προχωρήσουν σε γνωμοδότηση με τις παρατηρήσεις τους.

Η Δήμαρχος Φαιστού κ. Πετρακογιώργη, δήλωσε πως: «προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών, για το λόγο αυτό η Δημοτική Αρχή επιδεικνύει τη μέγιστη επιτάχυνση των προβλεπόμενων διαδικασιών, σε συνδυασμό πάντα με τα αποτελέσματα των γνωματεύσεων.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω την Περιφέρεια Κρήτης και το παράρτημα του ΤΕΕ/ΤΑΚ για την άμεση ανταπόκριση τους, ώστε να προχωρήσουμε από κοινού στην εξεύρεση της πιο ενδεδειγμένης λύσης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook