Έπαιρνε άδεια από τη σημαία στο δημόσιο για να πάει να \”κρατήσει\” το κατάστημα της συζύγου του.

Είναι μια από τις κραυγαλέες περιπτώσεις των \”κοπανατζήδων\” στις δημόσιες υπηρεσίες της Κρήτης, που σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του Flashnews.gr, έπιασαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, οι υπάλληλοι του Σώματος Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Οι έφοδοι των επιθεωρητών έπιασαν… απροετοίμαστους τους υπαλλήλους στις δημόσιες υπηρεσίες. Μόνο μέσα στον Οκτώβριο οι ελεγκτές έχουν καταγράψει σωρεία περιπτώσεων καταστρατήγησης του ωραρίου.


Πάει σύννεφο η κοπάνα



Χαρακτηριστικό παράδειγμα, αυτό του δημοσίου υπαλλήλου που έφευγε κάθε ημέρα από την υπηρεσία του για να εργαστεί σε κατάστημα της γυναίκας του.

Ο υπάλληλος κάθε μέρα συστηματικά έφευγε από την υπηρεσία του στις 11 το πρωί για να πάει να εργαστεί σε τουριστικό κατάστημα που διατηρούσε η σύζυγός του.

Η καταγγελία που υπήρξε αρχικά δεν άργησε να επιβεβαιωθεί από τους ελέγχους του ΣΕΕΔΔ.


Φιλάσθενοι υπάλληλοι και προβλήματα… μνήμης σε μια υπηρεσία

Σε ελέγχους που διενήργησαν οι επιθεωρητές σε αλλη υπηρεσία, διαπίστωσαν ότι οι υπάλληλοι ήταν μάλλον φιλάσθενοι.

Οι αναρρωτικές άδειες που έπαιρναν οι εργαζόμενοι στο πόστο καθαριότητας ήταν αδικαιολόγητα πολλές.

Επιπλέον στην ίδια υπηρεσία, είχαν ξεχάσει μάλλον ότι υπάρχουν δελτία ημερήσιας παρουσίας, αφού είχαν να τα συμπληρώσουν από τον Οκτώβριο του 2012!

Το κερασάκι στην τούρτα για τη συγκεκριμένη υπηρεσία, ήταν ότι την ημέρα του αιφνιδιαστικού ελέγχου, 7 υπάλληλοι από τους 33, έχασαν… το δρόμο προς τη δουλειά, αφού καθυστέρησαν να προσέλθουν.

Δεν άφηναν… αποδεικτικά

Σε άλλη υπηρεσία οι υπάλληλοι φρόντιζαν να μην αναγράφουν στα χειρόγραφα δεκτία παρουσίας την ώρα προσέλευσης και αποχώρησης, έτσι ώστε ο έλεγχος να είναι αδύνατος για τυχόν καθυστερήσεις.

Οι έλεγχοι των Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης είναι διαρκείς και θα συνεχιστούν και το επόμενο χρονικό διάστημα σε όλους του νομούς της Κρήτης.

Οι δεσμεύσεις έγιναν πράξη

Ωστόσο, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, που από τον περασμένο Ιούλιο είχε εκφράσει τις προθέσεις του να βάλει τάξη, μάλλον το έκανε πράξη.

Οι τότε δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέφεραν: \”Η ενίσχυση της πειθαρχικής ευθύνης στο Δημόσιο Τομέα αποτελεί κεντρική προτεραιότητα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης (…) Η προκλητική αίσθηση χαλαρότητας που χαρακτήριζε μία μικρή μειοψηφία δημοσίων υπαλλήλων φροντίζουμε να σταματήσει, ξεκινώντας από το σπίτι μας».

Ενώ σε ένα άλλο σημείο υπήρχε σαφής και η αναφορά για τις ποινές που θα ακολουθήσουν τους ελέγχους:

«Η προκλητική αίσθηση χαλαρότητας που χαρακτήριζε μία μικρή μειοψηφία δημοσίων υπαλλήλων φροντίζουμε να σταματήσει, ξεκινώντας από το σπίτι μας. Ακολουθώντας τις υποδείξεις της Έκθεσης του ΣΕΕΔΔ που αφορά το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κίνησα ήδη τις πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για τους υπαλλήλους που σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Έκθεσης απουσίαζαν πάνω από 8 ώρες το μήνα καθώς και στους προϊσταμένους που αμέλησαν να παρακολουθούν ως όφειλαν την τήρηση του χρόνου εργασίας των υφισταμένων τους. Παράλληλα, δόθηκε εντολή για μείωση των αποδοχών όλων όσων δεν συμπλήρωναν το ωράριο τους, ανάλογα με το χρόνο απουσίας τους».

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook