Η νέα τραγωδία σε σχολείο των ΗΠΑ με δυο νεκρούς σόκαρε ξανά την αμερικανική κοινή γνώμη. Περισσότερο όμως σοκάρει η ηλικία του δράστη και τα κίνητρα που όπλισαν το χέρι του για να εισβάλει στο σχολείο της Νεβάδα.
Δράστης της επίθεσης στο γυμνάσιο Σπαρκς της Νεβάδα, όπου έχασε τη ζωή του ένας καθηγητής, είναι ένα 12χρονο αγόρι. Μπήκε στο σχολείο και άρχισε να πυροβολεί. 
Ο καθηγητής Μάικλ Λάνσπερι (πρώην πεζοναύτης που θήτευσε στο Αφγανιστάν) προσπάθησε να του αποσπάσει την προσοχή για να δώσει χρόνο στους άλλους μαθητές να ξεφύγουν, αλλά το αγόρι τον πυροβόλησε πριν αυτοκτονήσει!
Πρώτα τραυμάτισε δυο συμμαθητές του, μετά πυροβόλησε τον 45χρονο καθηγητή και στη συνέχεια αυτοκτόνησε ο 12χρονος 
To μικρό αγόρι είχε πέσει θύμα εκφοβισμού (bulling) από συμμαθητές του και σύμφωνα με την τελευταία εκτίμηση που μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, αυτός ήταν ο λόγος που όπλισε το χέρι του. 
«Τον άκουσα να λέει, Γιατί με κοροϊδεύετε; Γιατί γελάτε μαζί μου;», είπε στην εφημερίδα Reno Gazette Journal ένας μαθητής, ο οποίος ήταν μπροστά στο επεισόδιο, εξιστορώντας πως προσπάθησε να κρυφτεί από τον 12χρονο προκειμένου να σωθεί.
«Ήμουν μαζί με τους φίλους μου όταν ένα παιδί άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα. Έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε έναν από τους φίλους μου», δήλωσε ένας άλλος μαθητής στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Το όνομα του παιδιού δεν έχει αποκαλυφθεί. Όσο για το που βρήκε το πυροβόλο που χρησιμοποίησε στην επίθεση; Το πήρε από το σπίτι των γονιών του
Τα κίνητρα του 12χρονου δράστη παραμένουν άγνωστα. Οι γονείς του συνεργάζονται με την αστυνομία, όμως ενδέχεται να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις, καθώς τους ανήκε το όπλο που χρησιμοποιήθηκε.
Οι δύο τραυματίες, επίσης 12 ετών, βρίσκονται σε «σταθερή» κατάσταση. Έχουν τραυματιστεί στον ώμο και την κοιλιά.
newsit.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook