Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αποκορώνου κατά την συνεδρίαση του στις 22 Οκτωβρίου 2013 αποφάσισε ομόφωνα να συμφωνήσει με την εισήγηση-απόφαση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να εκφράσει την έντονη ανησυχία και αντίθεση του για την υποβάθμισή και την μειωμένη χρηματοδότηση που φτάνει περίπου στο 70 % κατά τα τελευταία χρόνια ,καθώς και τις ελλείψεις σε προσωπικό στα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του Δήμου.
Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα που εγκρίθηκε ομόφωνα \”συγκεκριμένα υποβαθμίστηκε λειτουργικά σε 4/θέσιο από 6/θέσιο το Δημοτικό Σχολείο Φρέ. Το σχολείο αυτό είναι το μοναδικό του πρώην Δήμου Φρέ και δέχεται παιδιά από απομακρυσμένες γειτονιές, οικισμούς και χωριά της “Ρίζας των λευκών ορέων” .
Επιπρόσθετα δεν λειτουργούν ΟΛΟΗΜΕΡΑ Τμήματα που λειτουργούσαν την σχολ. Χρονιά 2012-2013, γεγονός που στερεί από τους γονείς τη δυνατότητα να φοιτήσουν τα παιδιά τους στα ολοήμερα τμήματα και τους δημιουργεί προβλήματα λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, στις κάτωθι σχολικές μονάδες:
Νηπιαγωγείο Εμπροσνέρου
Νηπιαγωγείο Ασή Γωνιάς
Νηπιαγωγείο Βρυσών
Νηπιαγωγείο Βάμου
Νηπιαγωγείο Γεωργιούπολης
Νηπιαγωγείο Δραμίων\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook