Έληξε στις 14.00 η παράταση που έδωσε το υπουργείο Παιδείας για την απογραφή των 1.969 διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ που τίθενται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. 
Η αρχική προθεσμία έληξε τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ωστόσο λόγω μερικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα απογραφής, αποφασίστηκε να δοθεί παράταση 14 ωρών, προκειμένου να απογραφούν όλοι οι διοικητικοί των οκτώ πανεπιστημίων της χώρας, που μπαίνουν σε διαθεσιμότητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν απογραφεί περίπου τα 3/5 των υπαλλήλων, ενώ όσοι δεν απογράφηκαν πλέον είναι αντιμέτωποι με πειθαρχικές συνέπειες που μπορεί να φτάσουν ακόμη και μέχρι την απόλυση, ύστερα και από την ψήφιση σχετικής τροπολογίας χθες στη Βουλή.
Το μεγαλύτερο μέρος των δηλώσεων (85%) προέρχονται από το ΕΚΠΑ και το ΕΜΠ και συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες. Μάλιστα, επισημαίνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των δηλώσεων απογραφής που κατατέθηκαν τις τελευταίες ημέρες στην ειδική ψηφιακή πλατφόρμα αλλά και στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνουν ελλιπή στοιχεία λόγω της απεργίας και της προφανούς αδυναμίας των υπαλλήλων να έχουν πρόσβαση στους ατομικούς υπηρεσιακούς φακέλους τους.
Παράλληλα, οι διοικητικοί θα παραδώσουν σήμερα στη Διεύθυνση Προσωπικού Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας «1.250 δηλώσεις ανυπακοής υπαλλήλων ΑΕΙ». Με απλά λόγια, ισχυρίζονται ότι 1.250 υπόχρεοι για απογραφή δεν έστειλαν στοιχεία.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook