Το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης τιμά τη Δευτέρα 2 Μαΐου στις 7 η ώρα το απόγευμα, το Μουσείο Μπενάκη σε εκδήλωση στο αμφιθέατρό του στην οδό Πειραιώς 138.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: ο Αγγελος Δεληβορριάς, διευθυντής του Μουσείου Μπενάκη, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, η διευθύντρια του Ιστορικού Μουσείου Κρητης, Εύα Γραμματικάκη, ο Γρηγόρης Σηφάκης, ομότιμος καθηγητής των Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης και Νέας Υόρκης, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης Ολγα Γκράτσιου, και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Εταιρείας Κρητικών Ιστορικών Μελετών Αλέξης Καλοκαιρινός.

\”Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για την Εταιρεία Ιστορικών Μελετών Κρήτης (ΕΚΙΜ) και το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης που επιβεβαιώνει την εμβέλεια μιας πολύχρονης δράσης και μιας συνεχούς ανοδικής πορείας μέσα στον ελλαδικό χώρο που χαράζεται με τη φιλοδοξία διεθνούς αρίστης\” όπως τονίζεται σε ανακοινωση του Μουσείου

Μετά την τιμητική εκδήλωση θα γίνουν, επίσης στο κτήριο της οδού Πειραιώς, τα εγκαίνια της έκθεσης \”Ρούντο Σβαρτς, Κρήτη, 1943\” που παρουσιάσθηκε ήδη στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης και τώρα παρουσιάζεται στο αθηναϊκό κοινό σε συνδιοργάνωση της Εταιρίας Κρητικών Ιστορικών Μελετών με το Μουσείο Μπενάκη.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα μιλήσει η επιμελήτρια της έκθεσης Κλαίρη Μιτσοτάκη, συγγραφέας, μέλος Δ.Σ. της ΕΚΙΜ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook