Την ευγνωμοσύνη και την ευτυχία που νιώθει περιέγραψε σε συνέντευξη τύπου, η Ζωή Κωσταρίδη, που συγκίνησε το πανελλήνιο, καθώς επτά χρόνια μετά από επέμβαση μεταμόσχευσης καρδιάς, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι.

\”Είμαι εδώ και είμαι μητέρα. Για όλη την υπόλοιπη ζωή μου, καθώς θα βλέπω το μωρό μου να μεγαλώνει, υπόσχομαι να του μαθαίνω καθημερινά την αξία της προσφοράς στο συνάνθρωπο. Η καρδιά μου θα πλημμυρίζει ευγνωμοσύνη τόσο για τον δότη που μου χάρισε μια νέα καρδιά όσο και για τους γιατρούς μου που μου έδωσαν έναν παραπάνω λόγο να ζω, το αγοράκι μου\” δήλωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους.
\”Αν υπήρχε μετρητής ευτυχίας, θα είχα σπάσει το κοντέρ αυτή τη στιγμή\”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κα Κωσταρίδη, παρά το ρίσκο μιας πιθανής εγκυμοσύνης, επέμενε να γίνει μητέρα. Η Ζωή Κωσταρίδη με ιστορικό διατατικής μυοκαρδιοπάθειας και βαρείας καρδιακής ανεπάρκειας υποβλήθηκε σε επιτυχή μεταμόσχευση καρδιάς το 2004 στο «Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο» από τον καρδιοχειρουργό, Πέτρο Αλιβιζάτο.

Επτά χρόνια μετά το όνειρό της να γίνει μητέρα έγινε πραγματικότητα. Ο τοκετός πραγματοποιήθηκε στη Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική «ΡΕΑ» με καισαρική τομή από το μαιευτήρα-γυναικολόγο Ηλία Γάτο, ειδικό σε κυήσεις υψηλού κινδύνου.

\”Εκτός από τους γιατρούς που έδωσα αγώνα για να τους πείσω, έπρεπε να πείσω και όλο το περιβάλλον μου: το σύζυγό μου Ηλία, που ήταν κάθετα αντίθετος γιατί δεν ήθελε να ρισκάρω τη ζωή μου, τους γονείς μου, τον αδερφό μου, τις φίλες μου, που με αγαπούν πολύ και ανησυχούσαν για μένα\”, ανέφερε η 38χρονη.

Ανήμερα της ονομαστικής της γιορτής η Ζωή έφυγε ευτυχισμένη από το μαιευτήριο με το νεογέννητο γιο και το σύζυγό της. Την ημέρα αυτή επέλεξε για να δώσει συνέντευξη τύπου και να μιλήσει για τη ζωή που έφερε στον κόσμο αλλά και για τη σημασία της δωρεάς οργάνων.

Η Ζωή, που ζει εδώ και εφτά χρόνια με την καρδιά ενός 17χρονου δότη, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο, αποτελεί μια μοναδική περίπτωση για τα ελληνικά και από τις πιο σπάνιες στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά. Πρόκειται για το πρώτο περιστατικό, στο οποίο όλη η διαδικασία (μεταμόσχευση καρδιάς, κύηση και τοκετός) έγινε στην Ελλάδα.

\”Η Ζωή στέλνει ένα μήνυμα ελπίδας και θριάμβου της θέλησης, που συγκινεί\”, τόνισε ο γυναικολόγος της, Ηλίας Γάτος.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ της «ΡΕΑ», Ευστάθιος Τσαλίκης επεσήμανε ότι η συνεργασία «ΡΕΑ»-Ωνασείου δεν περιορίζεται στο συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ ο Ευάγγελος Λεοντιάδης, Επιμελητής, Καρδιολόγος Μεταμοσχεύσεων και Μηχανικής Υποστήριξης εξήρε το θάρρος της γυναίκας, τονίζοντας ότι οι μεταμοσχεύσεις καρδιάς συνεχίζουν να γίνονται με επιτυχία στην Ελλάδα και χαρίζουν ζωή και ποιότητα ζωής.

\”Ένα μεγάλο και ταπεινό ευχαριστώ, τίποτα άλλο. Είναι μεγαλείο ψυχής μέσα στη θλίψη τους να δίνουν τη σκυτάλη από το θάνατο στη ζωή\”, δήλωσε συγκινημένη η 38χρονη Ζωή αναφερόμενη στην οικογένεια του 17χρονου δότη, που μέσα στον πόνο της για την τραγική απώλεια, πήρε τη γενναία απόφαση να χαρίσει τη ζωή σε έναν άλλο άνθρωπο. Και έτσι εκείνη μπορεί σήμερα να κάνει όνειρα για ένα ευτυχισμένο μέλλον μαζί με το παιδί της.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook