Οικονομική \”ανάσα\” έδωσε η προσωρινή διαταγή του Ειρηνοδικείου Ρεθύμνου, (στα πλαίσια εφαρμογής του Ν.3869/2010, όπως αυτός τροποποιήθηκε με τον ν.4161/2013 ), σε δανειολήπτρια συνταξιούχο του ΙΚΑ, με τη οποία σώζονται όλα της τα περιουσιακά στοιχεία, καταβάλλοντας στις πιστώτριες Τράπεζες το 10% της τελευταίας ενήμερης δόσης, ήτοι θα καταβάλλει συνολικά μόνο 78,16 ευρώ ανά μήνα, για 8 έτη, σε συνολικό χρέος 43.505,46 (από τέσσερις Τράπεζες ) μέχρι την εκδίκαση της κυρίας αίτησης που έχει προσδιοριστεί από το Ειρηνοδικείο, για τις 11-05-2021.

Πρόκειται όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ένωσης για μια απόφαση, σε εφαρμογή των τροποποιητικών διατάξεων, του ν. Κατσέλη, με σπουδαίο νομικό ενδιαφέρον!!!

Επί της ουσίας της υπόθεσης και σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης:

Το Ειρηνοδικείο Ρεθύμνου, μετά την διαπίστωση της αποτυχίας του προδικαστικού συμβιβασμού, έκανε δεκτή την αίτηση της δανειολήπτριας, εκδίδοντας, προσωρινή διαταγή, για αναστολή κάθε κατά διωκτικού μέτρου κατά της δανειολήπτριας καθώς και τη διατήρηση της υπάρχουσας νομικής και πραγματικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας της και ακόμα της απαγόρευσης αλλοίωσης ή μείωσης αυτής.

Η εν λόγω δανειολήπτρια είναι μέλος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η οποία καθοδηγήθηκε από αυτήν στο μέρος της συμβουλευτικής ,αλλά και στην κατάθεση αίτησης στο Ειρηνοδικείο Ρέθυμνο, βοηθήθηκε, από συνεργαζόμενη με αυτήν δικηγόρο του Ρεθύμνου.

Επί της ουσίας της υπόθεσης: Πρόκειται για διαζευγμένη συνταξιούχο του ΙΚΑ, μητέρα δύο ενηλίκων τέκνων, με κυρίως εισόδημα από την σύνταξη των 939,74 ευρώ αλλά και από μίσθωμα της κυρίας οικίας ποσού 370 ευρώ, καθώς η κατοικία , βρίσκεται μακριά από τον τόπο διαμονής της (περιοχή της Αττικής) .

Εκείνη καταβάλλει μίσθωμα σε ενοικιαζόμενη κατοικία στο Ρέθυμνο.

Συμπερασματικά και όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η απόφαση αυτή του Ειρηνοδικείο Ρεθύμνης, έχει σπουδαία νομική σημασία για τις Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών ανά την Ελλάδα , καθώς είναι η πρώτη, μετά την τροποποίηση του νόμου 3869/2010 σε εφαρμογή της τροποποίησης με το Ν.4161/2013 για την περαιτέρω πορεία εκδίκασης αιτήσεων των καταναλωτών για την καταφυγή σ\’ αυτόν. Μια ακόμα ελπίδα για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook