Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς σήμερα Σάββατο, στο κέντρο της Αθήνας, έχουν προγραμματιστεί αντιφασιστικές διαδηλώσεις, ενώ λίγες ώρες αργότερα καλεί σε απογευματινή συγκέντρωση τα μέλη της και η Χρυσή Αυγή.

Συγκεκριμένα, στις 12.00 ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας – Πειραιά καλεί σε συγκέντρωση και πορεία από την πλατεία Βικτωρίας με κατεύθυνση τον Άγιο Παντελεήμονα, όπου θα πραγματοποιηθούν καλλιτεχνικά δρώμενα. Ο αντιφασιστικός συντονισμός καλεί το λαό της Αθήνας, δύο μέρες πριν την 28η Οκτωβρίου να πει το σημερινό «Όχι» στο ναζισμό και το φασισμό.

Οι διοργανωτές τονίζουν ότι μετά την «προκλητική ανακοίνωση της Χ.Α. που καλεί σε ανοιχτή συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 6:00 μ.μ., δηλώνουμε κατηγορηματικά και προς κάθε κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στους ναζί να διαδηλώσουν δημόσια για πρώτη φορά μετά τις συλλήψεις των ηγετικών τους στελεχών».

Από την άλλη πλευρά, η Χ.Α. έχει ανακοινώσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία της στον Σταθμό Λαρίσης «ενάντια στις άδικες, παράνομες, αντισυνταγματικές και αμιγώς πολιτικές διώξεις».

zougla.gr