Οργισμένοι είναι οι καταστηματάρχες στο κέντρο της πόλης των Χανίων και ειδικά της Δημοτικής Αγοράς, από τις συνεχείς διαδηλώσεις Σύριων, με αποκορύφωμα την διαδήλωση που έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής (29/4) που είχε σαν αποτέλεσμα να τρομοκρατηθούν και να φύγουν άρον-άρον οι επισκέπτες των δύο κρουαζιερόπλοιων που είχαν κατακλύσει την αγορά.

Οι καταστηματάρχες προειδοποιούν πως εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα πάρουν το Νόμο στα χέρια τους ενώ χαρακτηριστική ήταν η δήλωση στο Flashnews.gr του προέδρου του συλλόγου Καταστηματαρχών Δημοτικής Αγοράς των Χανίων κ. Μανώλης Τραχαλάκη:

« Ήταν περίπου 3,30 μμ όταν ήρθαν κάποιοι Αραβόφωνοι διαδηλωτές και με αποτέλεσμα να τρομοκρατηθούν οι περίπου 2.000 τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων που είχαν κατακλύσει την αγορά και να εξαφανιστούν.

Αυτό έβλαψε τρομερά οικονομικά την αγορά. Αυτές οι διαδηλώσεις εγίνοντο και την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας , σχεδόν κάθε βράδυ και ενώ ήταν ανοιχτά τα μαγαζιά.

Κάνω έκκληση να σταματήσουν αυτά, διότι εάν δεν σταματήσουν θα λάβουμε εμείς οι καταστηματάρχες το Νόμο στα χέρια μας.

Όλο τον Χειμώνα είχαμε προβλήματα, τώρα που υπάρχει κάποιος τουρισμός πρέπει να προσπαθήσουμε να επιβιώσουμε.

Καταλαβαίνω το να μένουν αυτοί οι άνθρωποι εδώ, να τους φιλοξενούμε και να εργάζονται, αλλά όχι και να μας καταστρέψουν εμάς , επειδή συμβαίνει ότι συμβαίνει στην χώρα τους».

Να σημειωθεί πως οι διαδηλώσεις των Σύριων που ζουν στα Χανιά, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, είναι πολύ συχνές, γιατί πότε διαδηλώνουν οι υποστηρικτές της κυβέρνησης και πότε οι αντικαθεστωτικοί με αποτέλεσμα να έχουν αγανακτήσει, όχι μόνο οι καταστηματάρχες της Δημοτικής αγοράς, αλλά το σύνολο του εμπορικού κόσμου.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook