Οι Ταλιμπάν κήρυξαν σήμερα την έναρξη των επιχειρήσεων τους για την περίοδο της άνοιξης προειδοποιώντας ότι τα ξένα στρατεύματα στο Αφγανιστάν, οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας και κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα αποτελούν το στόχο του κύματος επιθέσεων που θα εξαπολύσουν σε όλη τη χώρα.

Σε ανακοίνωσή τους οι σκληροπυρηνικοί ισλαμιστές προειδοποιούν του Αφγανούς πολίτες να μένουν μακριά από δημόσιες συγκεντρώσεις, στρατιωτικές βάσεις, αυτοκινητοπομπές, κυβερνητικά κτήρια, καθώς αυτά θα αποτελούν τον κύριο στόχο των επιθέσεων.

Η ανακοίνωση των Ταλιμπάν εκδίδεται μια ημέρα μετά την προειδοποίηση ανώτερων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και δυτικών διπλωματών ότι αναμένουν κλιμάκωση των επιθέσεων την προσεχή εβδομάδα.

Δυο διοικητές του ΝΑΤΟ προέβλεψαν ότι το κύμα βίας θα διαρκέσει σχεδόν μια εβδομάδα.

Η Ουάσινγκτον και διοικητές της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής στην Ασφάλεια (ISAF) μιλούν για επιτυχείς επιδρομές εναντίον μιας αυξανόμενης εξέγερσης μετά την αποστολή επιπλέον 30.000 Αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν πέρυσι.

Οι Ταλιμπάν στην επιχείρησή τους που φέρει την κωδική ονομασία «Badar» θα στοχεύουν εναντίον των ξένων δυνάμεων, μελών της κυβέρνησης Καρζάι, βουλευτών, των επικεφαλής ξένων και εγχώριων εταιριών που εργάζονται για λογαριασμό του ΝΑΤΟ.

Η βία στο Αφγανιστάν ξεπέρασε κάθε προηγούμενο το 2010 που αποδείχτηκε η χειρότερη χρονιά όσον αφορά τους θανάτους αμάχων και στρατιωτών, μετά την υπό τις ΗΠΑ εισβολή και την ανατροπή της κυβέρνησης των Ταλιμπάν στα τέλη του 2001.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook