Προχωρούν τα σχέδια της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης για την ανέγερση ελληνικού πολυώροφου κτηρίου στο κέντρο της πόλης.

Ο πολιτειακός πρωθυπουργός της Βικτώριας, Τεντ Μπάιλιου, ανακοίνωσε σήμερα τη χρηματοδότηση του πολιτιστικού κέντρου της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Μελβούρνης με δύο εκατομμύρια δολάρια.

Σε εκδήλωση στο κοινοτικό κτίριο, στην οποία παρέστησαν ο υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων Νικόλαος Κότσιρας, η Γενική Πρόξενος Ελένη Λιανίδου, στελέχη ομογενειακών φορέων και ομογενείς επιχειρηματίες, ο κ. Μπάιλιου ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση τιμά την προεκλογική υπόσχεσή της με την εγγραφή 2 εκατομμυρίων δολαρίων στον προϋπολογισμό έναντι του κόστους κατασκευής και εξοπλισμού του κοινοτικού κέντρου.

\”Το κτήριο, που θα ανεγερθεί στην ελληνική \”καρδιά\” της Μελβούρνης, θα αποτελέσει πόλο έλξης Ελλήνων και μη, που ενδιαφέρονται για τα ελληνικά γράμματα και τον ελληνικό πολιτισμό. Παράλληλα, το νέο κοινοτικό κέντρο θα αποτελεί αδιάψευστη μαρτυρία της λειτουργικότητας του πολυπολιτισμού στην πολιτεία μας, που είναι, κατά κοινή ομολογία, το πολυπολιτισμικό κέντρο της Αυστραλίας\”, είπε ο κ. Μπέιλιου.

To κόστος κατασκευής του νέου κοινοτικού κέντρου υπολογίζεται σε 12 εκατομμύρια δολάρια. Η κατασκευή θα αρχίσει τους προσεχείς έξι μήνες και θα ολοκληρωθεί κατά τα μέσα του 2013.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Βασίλης Παπαστεργιάδης, είπε ότι το νέο σχέδιο προβλέπει την κατασκευή 13 ορόφων, από τους οποίους η Κοινότητα θα κρατήσει τέσσερις για τις ανάγκες της και τις ανάγκες της ορογένειας και οι άλλοι εννιά θα ενοικιάζονται.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook