Η Ρεφλεξολογία είναι μία φυσική θεραπευτική τέχνη πολλών χιλιάδων ετών που επιτυγχάνει άμεσα ηρεμία και ευεξία εξισορροπώντας την ενέργεια και τονώνοντας το ανοσοποιητικό σύστημα του θεραπευόμενου χωρίς την χρήση φαρμάκων ή χημικών.

Παρόλο που εφαρμόζεται κυρίως στα πέλματα όπου εκεί βρίσκονται οι περισσότερες απολήξεις των νεύρων τα οποία ξεκινούν από τον εγκέφαλο και διανύουν όλο το σώμα, βρίσκει εφαρμογή και στα υπόλοιπα άκρα (κεφάλι, αυτιά, χέρια) αφού κάθε περιοχή των ανθρωπίνων άκρων είναι ένας ζωντανός καθρέπτης που αντανακλά τα εσωτερικά όργανα αλλά και το ίδιο το σώμα. Έχει γίνει ευρέως γνωστή και αποδεκτή από την διεθνή ιατρική κοινότητα, και χρησιμοποιείται σε αρκετά νοσοκομεία ανά τον κόσμο.

Σαν θεραπεία, κατατάσσεται στον τομέα της «Ενεργειακής θεραπευτικής» ή κατά τον κόσμο, «Εναλλακτικής Ιατρικής».

Η α-σθένεια είναι αποτέλεσμα στρες, πίεσης ή δύσκολων συνθηκών στο φυσικό ή προσωπικό περιβάλλον, και εκφράζεται με διοχέτευση τοξινών στον ανθρώπινο οργανισμό με αποτέλεσμα την πτώση του ανοσοποιητικού και την συναισθηματική φόρτιση ή εξάντληση. Η θεραπευτική αγωγή της Ρεφλεξολογίας, επικεντρώνεται στον καθαρισμό αυτών των τοξινών οι οποίες μπλοκάρουν περιοχές ή όργανα του σώματος, ερεθίζοντας με ειδικές μαλάξεις τα κατάλληλα αντανακλαστικά σημεία. Έτσι επιτυγχάνονται άμεσα: 1. Απαλλαγή του σώματος από τις τοξίνες που λόγω συσσώρευσης, δημιουργούν διάφορες φλεγμονές π.χ. κυτταρίτιδα. 2. Μείωση της πίεσης στα νεύρα και στα αγγεία και χαλάρωση 3. Tόνωση της ομαλής λειτουργίας του νευρικού συστήματος και ευεξία. 4. Aνακούφιση από τους πόνους 5. Βελτίωση της ροής του αίματος και της παροχής οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών σε όλο τον οργανισμό. 6. Eπίσπευση της θεραπείας.

Σε ψυχολογικό επίπεδο, βοηθά σε καταστάσεις όπως κατάθλιψη, σύνδρομα πανικού, αγχώδεις διαταραχές κ.α. Επίσης, σε περιπτώσεις ανίατων ασθενειών, καλπάζουσες μορφές, σύνδρομα χρόνιου πόνου, αυτοάνοσα κ.α. βοηθά τον ασθενή να χαλαρώσει και να αντιμετωπίσει την σωματική και ψυχολογική κούραση που επέρχεται από τα συμπτώματα των παθήσεων, καθώς και από τις βαριές φαρμακευτικές αγωγές, χημειοθεραπείες, επώδυνες εξετάσεις, ή οτιδήποτε άλλο επιβαρύνει την κατάστασή του.

\"\"

\"\"

\"\"

\"\"

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook