Στη Ρόδο μεταφέρθηκαν προχθές αργά το βράδυ από την Τήλο, οι σοροί του 48χρονου γυμνασιάρχη Δημήτρη Κασανδρινού και της 58χρονης Γερμανίδας Uta Spöri, ο οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο πέφτοντας με το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν σε γκρεμό στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Η μεταφορά έγινε με πλωτό του Λιμενικού Σώματος, μετά την ανάσυρση των πτωμάτων από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου που μετέβη στο νησί προχθές το απόγευμα με ελικόπτερο του στρατού.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η 58χρονη Γερμανίδα ήταν πολιτευτής του γερμανικού κόμματος της ευρωπαϊκής αριστεράς Die Linke με το οποίο μάλιστα είχε δώσει υποψηφιότητα το 2009, ενώ δήλωνε λάτρης της χώρας μας και κυρίως των νησιών της Δωδεκανήσου αρκετά εκ των οποίων είχε επισκεφθεί.

Η άτυχη Γερμανίδα είχε μεταβεί στην Τήλο για μερικές ημέρες όπου της έμελλε να αφήσει εκεί την τελευταία της πνοή.

Η βόλτα που ξεκίνησαν να κάνουν μαζί με τον 48χρονο γυμνασιάρχη του νησιού και φίλο της Δημήτρη Κασανδρινό το απόγευμα της Πέμπτης 24 Οκτωβρίου είχε μοιραία κατάληξη.

Το αυτοκίνητο έπεσε σε γκρεμό στην περιοχή προς τον ʼγιο Παντελεήμονα σε βάθος αρκετών μέτρων όπου και εντοπίστηκε την επόμενη μέρα το μεσημέρι από κατοίκους του νησιού, οι οποίοι κινητοποιήθηκαν για τον εντοπισμό τους. Οι έρευνες ξεκίνησαν όταν το πρωί ο γυμνασιάρχης δεν εμφανίστηκε στο σχολείο για τη γιορτή της επετείου της 28ης Οκτωβρίου και αμέσως κινήθηκαν υποψίες ότι κάτι μπορεί να είχε συμβεί.

rodiaki.gr