Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να γίνουν γνωστά τα ονόματα των οικονομικών επιθεωρητών που θ’ αναλάβουν να διελευκάνουν την υπόθεση υπεξαίρεσης χρηματικού ποσού από το  ταμείουτης Νεάπολης.

Μετά από ενέργειες του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Θανάση Καρούντζου, υπεύθυνη των διαχειριστικών ελέγχων αναλαμβάνει η Οικονομικής Επιθεώρηση Ηρακλείου.

Σημειώνεται  πως την ερχόμενη Παρασκευή 6 Μαΐου θα καταθέσει στην Πταισματοδίκη η πρώην ταμίας του δήμου Νεαπολέως, η οποία ελέγχεται για την υπόθεση υπεξαίρεσης, ύψους περίπου ενός εκατομμυρίου ευρώ. Η ταμίας καταθέτει στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Λασιθίου και είναι ουσιαστικά η πρώτη επίσημη κατάθεση που θα δώσει ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Σε ότι έχει να κάνει με τη «μαύρη τρύπα» στο Δήμο Γαύδου, ο κ. Καρούντζος ανέφερε πως ήδη ο Δήμαρχος Στρατής Λαμπάκης του έχει καταθέσει την αναφορά που επέδωσε και στον Εισαγγελέα, ενώ, για να λειτουργήσει και πάλι η οικονομική υπηρεσία, υπεγράφη προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Κανδάνου-Σελίνου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook