Αθωώθηκε σήμερα στη Γαλλία η 42χρονη δασκάλα Ανιές Μολάρ-Λελόνγκ η οποία είχε κατηγορηθεί για την αυτοκτονία του 11χρονου μαθητή της Κορέν Γκριμάλντι.

Στις 26 Μαΐου του 2011 η Λελόνγκ, δασκάλα στο σχολείο Αν-Φρανκ της 'Αρλ, απέβαλε από την τάξη τον 11χρονο επειδή αρνήθηκε να κάνει την εργασία του.

Τρία τέταρτα της ώρας μετά, το παιδί βρέθηκε αναίσθητο, κρεμασμένο από το μπλουζάκι του σε κρεμάστρα διαδρόμου του σχολείου. Οι δάσκαλοι προσπάθησαν να το επαναφέρουν με μαλάξεις στην καρδιά. Τέσσερις ημέρες αργότερα, το παιδί υπέκυψε σε νοσοκομείο της Μασσαλίας. Σύμφωνα με συμμαθητές του αγοριού, η δασκάλα τού είπε: «Δεν έχεις συμπεριφορά μαθητή, δεν εργάζεσαι, πήγαινε με τα παλτά».

Η μητέρα του παιδιού πιστεύει ότι αυτή η φράση ήταν που οδήγησε το γιο της να αντιδράσει με τον τρόπο αυτόν. Θεωρεί ότι ο γιος της επειδή υπέστη μια ταπείνωση από την δασκάλα, θέλησε να αντιμετωπίσει το θέμα με ένα «παιδιάστικο αστείο».

«Κανένας από τους νόμους ή τους κανόνες που διέπουν την αρχή της ευθύνης των δασκάλων δεν αναφέρεται στην ιδιαίτερη υποχρέωση για την επίβλεψη των μαθητών, η οποία να άπτεται του ποινικού δικαίου», αποφάνθηκε ο πρόεδρος του δικαστηρίου της πόλης Ταρασόν. Λιονέλ Ματιέ.

Λόγω της απουσίας του στοιχείου της «διακεκριμένης αμέλειας» της δασκάλας, «νομικά δε στοιχειοθετείται αδίκημα», τόνισε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Η δασκάλα, η οποία είπε ότι αισθάνεται «ηθικά υπεύθυνη», μηνύθηκε για «παράβαση του καθήκοντος της μέριμνας» και για «ανθρωποκτονία εξ αμελείας». Ωστόσο, ο εισαγγελέας δε διατύπωσε επισήμως κατηγορία σε βάρος της δασκάλας, εκτιμώντας ότι «επρόκειτο για ένα λάθος», το οποίο δεν εμπίπτει στη αρμοδιότητα της δικαιοσύνης.

newsbeast.gr