Άγριο ξυλοδαρμό καταγγέλλει πως δέχθηκε ένας επιβάτης από ελεγκτή εισιτηρίων στον σταθμό Αττικής την Τρίτη 22 Οκτωβρίου.

Μεταξύ άλλων υποστηρίζει πως τον χτυπούσαν στο κεφάλι και στο σώμα τόσο οι ελεγκτές όσο και οι εργαζόμενοι του Μετρό, ενώ μάλιστα ένας από τους ελεγκτές, κρατώντας έναν χαρτοκόπτη, τον απείλησε πως θα τον σκοτώσει.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ένας επιβάτης υποστηρίζει πως δέχθηκε άγριο ξύλο από ελεγκτή. Όλα ξεκίνησαν στον σταθμό της Αττικής με ένα εισιτήριο, του οποίου το σημάδι της επικύρωσής του στο μηχάνημα δεν ήταν ευκρινές. Ο ελεγκτής, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε ο επιβάτης, θεώρησε ότι το εισιτήριο της επιβάτιδος δεν είχε «χτυπηθεί», η οποία ισχυριζόταν ότι το είχε επικυρώσει.

Ακολούθησε έντονος διάλογος, ενώ η γυναίκα έξαλλη από τη λογομαχία κάλεσε τον σύζυγο της στο τηλέφωνο. Όταν ήρθε ο άντρας της ζήτησε το λόγο από τους ελεγκτές για τη συμπεριφορά τους, καθώς σύμφωνα με τη γυναίκα του της μίλησαν απαξιωτικά και υβριστικά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι ελεγκτές τον άρπαξαν από τα χέρια και με μια κίνηση τον χτύπησαν στο κεφάλι. Μετά, ήρθαν από πίσω του πέντε άτομα και άρχισαν να τον χτυπάνε στο κεφάλι και στο σώμα. Την ίδια στιγμή ο ελεγκτής κρατώντας έναν χαρτοκόπτη, φώναζε «θα σε σκοτώσω», ενώ τράβηξε τη γυναίκα από τα μαλλιά. Οι παρευρισκόμενοι υπάλληλοι του Μετρό, σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, όχι μόνο κοιτούσαν αμέτοχοι αλλά την έβριζαν. Όλα τελείωσαν όταν ένας αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο έσπευσε να τον προστατέψει. 

ΣΤΑΣΥ: Ο επιβάτης επιτέθηκε στον ελεγκτή

Εντελώς διαφορετική άποψη έχουν οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ για το περιστατικό που σημειώθηκε στον σταθμό Αττικής. Με ανακοίνωσή τους στην Εφημερίδα των Συντακτών διαψεύσουν τα όσα κατήγγειλε στην εφημερίδα το ζευγάρι, ενώ μάλιστα υποστηρίζουν πως ο ελεγκτής ήταν το θύμα. 

Η συνέχεια πλέον θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες καθώς έχουν υποβληθεί μηνύσεις εκατέρωθεν.

Η επιστολή της ΣΤΑΣΥ:

Με αφορμή το άρθρο της εφημερίδας σας με τίτλο «Αγριος ξυλοδαρμός στο Μετρό» της 29ης Οκτωβρίου 2013, του συντάκτη σας κ. Γιάννη Μπασκάκη θέλουμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

Το περιστατικό της 22ας Οκτωβρίου διαδραματίστηκε με τελείως διαφορετικό τρόπο από αυτόν που περιγράφει ο συντάκτης σας, ο οποίος προφανώς έπεσε «θύμα» παραπληροφόρησης, με αποτέλεσμα η έγκριτη εφημερίδα σας να υιοθετήσει άκριτα τους ισχυρισμούς της μίας πλευράς, για ένα γεγονός που διενεργεί έρευνα η αστυνομία και θα επιληφθεί σύντομα η Δικαιοσύνη.
Επιπλέον με την υιοθέτηση των ισχυρισμών του κ. Γ. Μουτζαράκη και της κας Φ. Μερκούρη σπεύδετε- αποσιωπώντας μάλιστα την άποψη της εταιρείας μας (υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του συντάκτη σας με εκπρόσωπο της ΣΤΑΣΥ, διάρκειας 30 και πλέον λεπτών) και πολύ περισσότερο χωρίς να διασταυρωθούν οι ισχυρισμοί τους από την αστυνομία- να τους προσφέρετε «στήριξη» εν όψει της εκδίκασης των μηνύσεων που έχουν υποβληθεί.

Για την ενημέρωση δε της εφημερίδας σας και των αναγνωστών της σας γνωρίζουμε ότι:

- Οταν η κα Μερκούρη υποβλήθηκε σε τυπικό έλεγχο του εισιτηρίου της και διαπιστώθηκε πως ήταν δυσανάγνωστη η εκτύπωση του χρόνου επικύρωσης, ο ελεγκτής, χωρίς να της επιδώσει κλήση- πρόστιμο, δεν της ζήτησε να επικυρώσει νέο εισιτήριο, απλώς της συνέστησε να ελέγχει την ορθή επικύρωση του εισιτηρίου της.

- Η κ. Μερκούρη δεν βρέθηκε ποτέ «σε κρίση πανικού», όπως αναφέρει ο συντάκτης σας, εξ αιτίας της δήθεν κακής συμπεριφοράς του ελεγκτή και αυτό διαπιστώνεται από το οπτικό υλικό, που έχει κατατεθεί στην αστυνομία.

- Ο κ. Μουτζαράκης, όταν μετά από περίπου 20 λεπτά έφτασε στον σταθμό, μετά από υπόδειξη της συζύγου του εισέβαλε στον κλειστό χώρο που βρισκόταν ο ελεγκτής και με «κουτουλιά» τον χτύπησε στο στόμα, ενώ στη συνέχεια του προκάλεσε και κάταγμα σε ένα δάχτυλο του χεριού. Ο ελεγκτής με σοβαρά τραύματα στο στόμα και στα δόντια παρέμεινε τρία 24ωρα στο νοσοκομείο και προκαλεί ερωτηματικά η περιγραφή του συντάκτη σας πως... «υπήρξε μια απότομη κίνηση και τα κεφάλια τους συγκρούστηκαν». Οι εκδορές στο μέτωπο του κ. Μουτζαράκη προφανώς προκλήθηκαν από την «κουτουλιά» στο στόμα του ελεγκτή, ο οποίος υποβλήθηκε σε ράμματα στα χείλια και τα ούλα.

- Οι ισχυρισμοί του, τέλος, ότι δέχθηκε επίθεση από 5 άτομα και πως ο ελεγκτής τον απείλησε με χαρτοκόπτη δεν επιβεβαιώνονται από καμία μαρτυρία, όχι μόνο των εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ που ήταν παρόντες στο επεισόδιο, αλλά και του Ειδικού Φρουρού της αστυνομίας, ο οποίος βρισκόταν στο χώρο και παρενέβη ταχύτατα, προκειμένου να απομακρύνει τον κ. Μουτζαράκη και στη συνέχεια κάλεσε την αστυνομία.

Σε κάθε περίπτωση την πραγματική διάσταση του περιστατικού θα αποκαλύψει τόσο η αστυνομική όσο και η δικαστική έρευνα.

Η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ αναμένει τόσο την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας όσο και την δικαστική απόφαση προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες στον ή στους υπαιτίους του συμβάντος.

Την ολοκλήρωση της έρευνας και την κρίση της Δικαιοσύνης θα έπρεπε να περιμένει και η εφημερίδα σας, πριν δημιουργήσει εντυπώσεις και «ανακαλύψει» ενόχους με το δημοσίευμά της.

Για λόγους ηθικής τάξεως, καθώς είναι τουλάχιστον ατυχές να κατηγορούνται εργαζόμενοι που έκαναν σωστά τη δουλειά τους, ζητάμε τη δημοσίευση των παραπάνω απόψεων της εταιρείας μας, στον ίδιο χώρο όπου δημοσιεύσατε το «ρεπορτάζ» του κ. Μπασκάκη.

Το Γραφείο Τύπου της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε"

protothema.gr