Δεν πρόλαβε να τιμηθεί από τις γυναίκες της Κρήτης ως Η Γυναίκα της Χρονιάς 2013. Ούτε πρόλαβε, μόλις προ ημερών, να γιορτάσει τα 40 χρόνια του κοινού τους βίου με τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή.

Και η Ελένη Σμαραγδή, παραγωγός στις ταινίες του συζύγου της («Καβάφης», «Ελ Γκρέκο», «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» και το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ «Σπύρος Λούης»...) και ψυχή της Alexandros Films έπεσε θύμα τροχαίου, το οποίο την οδήγησε σοβαρά τραυματισμένη στο πρόσωπο και στο κεφάλι στο Νοσοκομείο Γεώργιος Γεννηματάς.

Η γυναίκα που έχει τιμηθεί ακόμη με το Διεθνές Βραβείο Χρυσή Αρτεμις από το Ευρωπαϊκό - Αμερικανικό Συμβούλιο Γυναικών και από την Ακαδημία Αθηνών για έκδοσή της με άξονα τον «Ελ Γκρέκο» και διατέλεσε γραμματέας του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου και υπεύθυνη του Μορφωτικού Ιδρύματος της Αγροτικής Τράπεζας, νοσηλεύεται εκτός κινδύνου πλέον, αλλά υφίσταται σε μία σειρά επεμβάσεων.

Εχοντας πάντα στο πλευρό της τον Γιάννη Σμαραγδή και τον γιο τους Αλέξανδρο, που έδωσε το όνομά του και στην εταιρεία παραγωγής που έστησε εκ του μηδενός η Ελένη Σμαραγδή.

tanea.gr