Συνεχίζονται οι κόντρες στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τη δήλωση του Μανώλη Γλέζου πως «στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε πει ξεκάθαρα πού θα βρούμε τα χρήματα» αλλά και τη γενικότερη κριτική που ασκεί το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς στις απόψεις που εκφράζονται από στελέχη της Κουμουνδούρου.

Μιλώντας σήμερα στο Βήμα FM ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, σχολιάζοντας την κριτική που ασκεί ο κ. Γλέζος, υποστήριξε πως «ο Γλέζος μοιάζει με τον γεροντάκο στον Αστερίξ με τη θεογκόμενα».

Ταυτόχρονα, ο κ. Τατσόπουλος δήλωσε πως σέβεται απολύτως τις απόψεις και τις αγαθές προθέσεις του κυρίου Γλέζου αλλά δεν δίστασε να εκφράσει τις διαφωνίες του, τόσο για το θέμα της απλής αναλογικής, όσο και για το θέμα των συνεργασιών ή των εξαγγελιών για τα οικονομικά.

Συγκεκριμένα ο κ. Τατσόπουλος εξέφρασε την άποψη πως η εφαρμογή της απλής αναλογικής είναι ανέφικτη στη δεδομένη χρονική στιγμή στη χώρα μας.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε, επίσης, πως στα προηγμένα κράτη η πολιτική δεν ασκείται με τανκς και στρατό αλλά μέσω της φορολογίας και επανέλαβε πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι εάν δεν αλλάξει ριζικά η φορολογία θα συνεχίσουμε να «στραγγίζουμε την ήδη στραγγισμένη αγελάδα...».

Τέλος, κατέληξε λέγοντας πως ο ίδιος και το κόμμα υποστηρίζουν την απλή λογική του να φορολογούνται οι έχοντες κι όχι εκείνοι που μπορούμε να πιάσουμε.

Αξίζει να σημειωθεί πως τις δηλώσεις του κ. Γλέζου σχολιάσε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος επιχειρώντας να κατευνάσει τα πνεύματα, σημείωσε πως η κριτική Γλέζου ήταν καλοπροαίρετη.

Να θυμήσουμε ότι το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, που πολλές φορές έχει διαφοροποιηθεί από τις θέσεις της Κουμουνδούρου, ζήτησε μεταξύ άλλων πιο «πειστικές» απαντήσεις στο πού θα βρεθούν τα λεφτά για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. «Ορρωδώ να πω στον κόσμο που με ρωτάει πού θα βρούμε τα λεφτά, ότι η απάντησή μας δεν είναι πειστική. Δεν είναι. Πρέπει να είναι πιο πειστική», είπε.

Επιπλέον επανέφερε το θέμα των συνιστωσών και των διαφορετικών απόψεων μέσα στο κόμμα, είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτεί το θέμα το μπόνους των 50 εδρών σε περίπτωση που εκλεγεί πρώτο κόμμα ενώ άφησε περιθώριο για μετεκλογικές συνεργασίες με «οποιονδήποτε συμφωνήσει στις βασικές αρχές που είναι η ανατροπή όλων των νόμων των μνημονίων».

newpost.gr