Με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανό, ο Μ.Βολουδάκης συντάσσεται με την πρόταση να ανατεθεί η διαχείριση του κολυμβητηρίου του Ακρωτηρίου στο Πολυτεχνείο Κρήτης, πρόταση την οποία έφερε στο φως το flashnews.gr (δείτε εδώ) εφ’ όσον το Πολυτεχνείο αναλάβει το κόστος αποκατάστασης των ζημιών που έχει υποστεί το κολυμβητήριο, και εφ’όσον διασφαλισθεί η ανεμπόδιστη δυνατότητα αθλητών και ομάδων να χρησιμοποιούν τη δημόσια αυτή υποδομή.

Παράλληλα θέτει το θέμα της λειτουργίας της πενηντάρας πισίνας του ΝΟΧ και ζητά εγκατάσταση συστημάτων εξοικονόμησης ενέργειας στο κολυμβητήριο του ΝΟΧ.

Ακολουθεί η επιστολή προς τον Υφυπουργό:

Αθήνα, 31/10/13
Προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κύριο Γιάννη Ανδριανό

Κύριε Υπουργέ,

Εν όψει της επισκέψεώς σας στα Χανιά τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου και σε συνέχεια των προσφάτων σχετικών συζητήσεών μας, θα ήθελα να επισημάνω δυο ζητήματα αρμοδιότητάς σας, στα οποία με απλούς τρόπους και μικρό σχετικά κόστος είναι δυνατόν να δοθούν λύσεις που θα αυξήσουν σημαντικά τις δυνατότητες των υφιστάμενων αθλητικών υποδομών.
Το πρώτο αφορά το νέο κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι, το οποίο ουδέποτε τέθηκε σε λειτουργία.

Πρόκειται για μια από τις πολλές δημόσιες επενδύσεις της περιόδου της προετοιμασίας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, οι οποίες σήμερα ρημάζουν κυριολεκτικά. Για το Κολυμβητήριο αυτό, σύμφωνα και με πρόσφατα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, υπάρχει εκφρασμένη προς εσάς βούληση της Πρυτανείας του Πολυτεχνείου Κρήτης να αναλάβει τα έξοδα αποκατάστασης των ζημιών που έχει υποστεί το Κολυμβητήριο, εφ’ όσον του δοθεί και τυπικά η δυνατότητα να αναλάβει τη διαχείρισή του, διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα του και την ανεμπόδιστη χρήση του από τοπικές ομάδες και αθλητές. Πιστεύω ότι η προτεινόμενη από το Πολυτεχνείο λύση είναι η καλύτερη για την τοπική κοινωνία, αλλά και για τη διαφύλαξη και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.

Το δεύτερο ζήτημα αφορά τη λειτουργία του Κολυμβητηρίου του Ναυτικού Ομίλου Χανίων. Καθώς γνωρίζετε, οι περικοπές δαπανών των τελευταίων ετών, έχουν οδηγήσει σε διακοπή της λειτουργίας της κολυμβητικής δεξαμενής των πενήντα μέτρων, με ιδιαίτερα αρνητικές συνέπειες για τις ομάδες και τους αθλητές των Χανίων. Η πισίνα των πενήντα μέτρων πρέπει να λειτουργήσει το συντομότερον δυνατόν. Το πρόβλημα είναι προφανώς το υψηλό κόστος της θέρμανσης με τα υφιστάμενα συστήματα. Αν όμως εγκατασταθούν συστήματα αντλιών θερμότητας και γίνουν μικρές παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Χανίων, το κόστος λειτουργίας μπορεί να μειωθεί ως και 70%. Απαιτείται μια δαπάνη της τάξης των 180,000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, η οποία θα αποσβεσθεί εντός 18 μηνών, καθώς θα μειωθούν τα έξοδα λειτουργίας του κολυμβητηρίου, για τα οποία η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού επιχορηγεί το Ε.Α.Κ.

Ευελπιστώ ότι κατά την επίσκεψή σας στα Χανιά θα διαπιστώσετε και ο ίδιος τη μεγάλη σημασία των δυο αυτών ζητημάτων, και θα δώσετε άμεσες λύσεις.

Με τιμή,
Μανούσος Γ.Βολουδάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook