Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο προπονητής του Ατρομήτου, Γιώργος Δώνης, στην κάμερα της κρατικής τηλεόρασης λίγο πριν την απονομή του Κυπέλλου στην ΑΕΚ, στον επεισοδιακό τελικό του ΟΑΚΑ. Αφού χαρακτήρισε παρωδία το παιχνίδι μίλησε για σκηνοθετημένο έργο και έκανε ένα σχόλιο για την κοινωνία και το ποδόσφαιρο που συζητιέται ήδη.

                                                         

Αναλυτικά τι δήλωσε ο τεχνικός της φιναλίστ ομάδας του Περιστερίου:

 

«Νομίζω πρέπει να πείτε όλοι εσείς τι έγινε. Ο τελικός ήταν παρωδία. Στημένο και σκηνοθετημένο έργο ήταν αυτό σήμερα. Καταρχάς είναι αθλιότητα να τρώνε ξύλο οι παίκτες. Δεν είναι δυνατόν να τρώμε ξύλο. Το ελληνικό κράτος και το ποδόσφαιρό μας είναι ένα μπουρδέλο. Πρέπει να σώσουν οικογένειες που σημάδευαν με πιστόλια. Όλα είναι μια αθλιότητα», είπε αρχικά και εμφανώς εκνευρισμένος συνέχισε: «Όταν μένεις πίσω με γκολ οφ σάιντ τότε η ΑΕΚ κέρδισε έναν κάλπικο τίτλο».

 

 

Ο πρώτος τίτλος του «Λύμπε»

 

Εννέα χρόνια δίχως κούπα ήταν αρκετά για την ΑΕΚ, η οποία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νίκο Λυμπερόπουλο επικράτησε με 3-0 του Ατρόμητου στον τελικό Κυπέλλου, που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, και κατέκτησε το βαρύτιμο τρόπαιο, για πρώτη φορά, μετά το 2002.

 

Το δρόμο για την κατάκτηση του Κυπέλλου άνοιξε ο Μεσσήνιος φορ. Ο «Λύμπε», ο οποίος σήμερα κατέκτησε τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, μετά από σέντρα του Σκόκο στο 28’ , έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Ιτάνζ. Πάντως, σύμφωνα με το replay, ο «Λύμπε» φαίνεται να είναι σε θέση οφσάιντ.

 

O Μπάχα στο 77’ διπλασίασε τα τέρματα του «δικέφαλου», ενώ το… κερασάκι στην «τούρτα» για την Ένωση έβαλε ο Καφές, ο οποίος σκόραρε στο 85\’, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

 

Ο αγώνας

 

Η πρώτη τελική προσπάθεια στον αγώνα δημιουργήθηκε στο 27΄ με ένα σουτ του Λυμπερόπουλου, που έφυγε 10 μέτρα άουτ.

Στην αμέσως επόμενη φάση όμως ο Λύμπε δεν λάθεψε. Ο Σκόκο έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μεσσήνιος φορ, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ιτάντζ, όντας όμως σε εμφανή θέση οφσάιντ.

Στο 33΄ η ΑΕΚ έχασε λόγω τραυματισμού τον Νάτσο Σκόκο, ενώ στο 37΄ είχε την ευκαιρία για δεύτερο γκολ. Η άμυνα του Ατρόμητου «κοιμήθηκε» σε εκτέλεση φάουλ του Μάκου, που πέρασε την μπάλα στον εντελώς αμαρκάριστο Μπάχα, αλλά ο Ιτάντζ απέκρουσε.

Οι δύο ομάδες αποζημίωσαν τους περίπου 50.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ με το εκρηκτικό ξεκίνημά τους στο β΄ ημίχρονο.

Ειδικά ο Ατρόμητος ήταν μεταμορφωμένος και έδειξε αποφασισμένος να ανατρέψει την κατάσταση. Στο 47΄ από σέντρα του Καμαρά και κεφαλιά του Αναστασάκου η μπάλα έφυγε λίγο άουτ, ενώ στο 53΄ ο Μπαζίνσκι έχασε σπουδαία ευκαιρία με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, την μπάλα να αναπηδά και να φεύγει πάνω από το δοκάρι.

Ωστόσο, τη μεγαλύτερη ευκαιρία δημιούργησε η ΑΕΚ στο 57΄ με εκτέλεση Λαγού και κεφαλιά του Δέλλα, με τον Ιτάντζ να πραγματοποιεί απίστευτη απόκρουση και με τη βοήθεια του δοκαριού να κρατάει τον Ατρόμητο στη διεκδίκηση του τροπαίου. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μανωλάς με σωτήρια προβολή κόντραρε το σουτ του Τάτου μέσα από την περιοχή.

Ο Δώνης «ανακάτεψε την τράπουλα», ρίχνοντας στο ματς τον Μπρίτο, ενώ ο Χιμένεθ έδωσε σύνθημα για… υποχώρηση, αντικαθιστώντας τον Μπλάνκο με τον Καφέ.

Η τελευταία κίνηση είχε αποτέλεσμα, αφού η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι στο κέντρο και περιόρισε την πίεση του Ατρόμητου.

Η κατάκτηση του Κυπέλλου για την Ένωση οριστικοποιήθηκε στο 78΄, όταν η άμυνα των Περιστεριωτών αδράνησε και πάλι, Λυμπερόπολος και Καφές δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Μπάχα εντελώς αμαρκάριστος από το σημείο του πέναλτι έγραψε πανεύκολα το 2-0. Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Παντελής Καφές στο 85΄ με πλασέ, μετά από ασίστ του Λαγού.

Το τελικό σφύριγμα του Τάσου Κάκου βρήκε τους οπαδούς της ΑΕΚ να πανηγυρίζουν και λίγο αργότερα τον Νίκο Λυμπερόπουλο να σηκώνει στα χέρια του το Κύπελλο Ελλάδας. Ένα τρόπαιο με ιδιαίτερη αξία για τον 35χρονο άσο, καθώς είναι το πρώτο στην καριέρα του.

Ωστόσο, το φινάλε του τελικού σημαδεύτηκε από άσχημες εικόνες, καθώς μερίδα οπαδών της ΑΕΚ που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να πανηγυρίσει, επιτέθηκε στους ποδοσφαιριστές του Ατρομήτου και χρειάστηκε η επέμβαση αστυνομικής δύναμης, για να σταματήσει το κακό που έγινε.

 

Κίτρινες: Σκονδράς, Νεμπεγλέρας- Μάκος, Λυμπερόπουλος, Ντιόπ

 

Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης):Ιτάντζ, Νάστος, Μπαζίνσκι, Ολιβέιρα (82΄ Σαρμιέντο), Σκόνδρας, Τάτος, Νεμπεγλέρας, Σφακιανάκης, Σαγκανόφσκι (66΄Μπρίτο), Καμαρά (90΄ Σαμπού), Αναστασάκος.

 

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):Σάχα, Καράμπελας, Δέλλας, Μανωλάς, Γεωργέας, Ντιόπ, Λαγός, Μάκος, Λυμπερόπουλος, Σκόκο (32\’ Μπαχά), Μπλάνκο (70\’ Καφές).

 

Πηγή: zougla.gr

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook