Για 15η συνεχή χρονιά ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων πραγματοποιεί τους \”Κορίσσιους\” Διασυλλογικούς Αγώνες Κανόε Καγιάκ, στην πανέμορφη Λίμνη του Κουρνά.
Την Παρασκευή (01/11) στα γραφεία του ΝΟΧ δόθηκε συνέντευξη τύπου από τους διοργανωτές.
Αναλυτικά η ενημέρωση του ΝΟΧ:
Με την πραγματοποίηση της συνέντευξης Τύπου που δόθηκε την Παρασκευή (1/11) το μεσημέρι στα γραφεία του Ναυτικού Ομίλου Χανίων ξεκίνησε να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τη διεξαγωγή των 15ων \”Κορίσσιων\” Διασυλλογικών Αγώνων Κανόε Καγιάκ που θα πραγματοποιηθούν το Σαββατοκύριακο (2,3/11) στη πανέμορφη Λίμνη του Κουρνά.
Οι διοργανωτές, μαζί με τους φορείς που βοηθούν σημαντικά αλλά και τους  χορηγούς, επεδίωξαν να δώσουν το στίγμα τους για τη διοργάνωση που θα διεξαχθεί για 15η συνεχή χρονιά, παρά τις αντιξοότητες και τη βαθιά οικονομική κρίση που πλήττει την Ελλάδα και αφήνει έντονα τα σημάδια της στον αθλητισμό.
Η πρόεδρος του Ν.Ο.Χ., Χαρούλα Πράπα-Μυλωνάκη, επεσήμανε πως: «Είμαστε ευτυχείς που για 15η φορά ο Ναυτικός Όμιλος καταφέρνει να κάνει μία 
ακόμα μεγάλη διοργάνωση, αντάξια του κύρους και του ονόματός του. Θα ήταν πολύ δύσκολο να την αναλαμβάναμε μόνοι μας αν στο πλάι μας, γερά και δυνατά όπως τόσα χρόνια, δεν είχαμε την Περιφέρεια Κρήτης και την Αντιπεριφέρεια Χανίων, το Δήμο Αποκορώνου, την ΑΝΕΚ LINES που είναι αρωγός και του Ναυτικού Ομίλου αλλά και ειδικότερα του Τμήματος Κανόε Καγιάκ. Καλωσορίζω τους αθλητές όλων των ομάδων και των Special Olympics που συμμετέχουν στους αγώνες. Όλοι τους είναι οι πραγματικοί νικητές αυτών των αγώνων. Καλωσορίζω επίσης τους παράγοντες των Σωματείων που θα κατακλύσουν την πανέμορφη Λίμνη του Κουρνά, την Ομοσπονδία Κανόε Καγιάκ που μας εμπιστεύεται για άλλη μια φορά τόσο σημαντικούς αγώνες και επίσης το νεοσύστατο Σύλλογο του Κανόε Καγιάκ. Είμαι σίγουρη ότι θα απολαύσουμε ένα υπέροχο θέαμα».
Από την πλευρά του ο έφορος του Τμήματος Κανόε Καγιάκ και γεν. γραμματέας της ελληνικής Ομοσπονδίας του αθλήματος, Δημήτρης Καλλιβρετάκης, δήλωσε:
«Με ιδιαίτερη χαρά επιτελούμε για άλλη μία χρονιά τους \”Κορίσσιους\” Αγώνες που δικαίως έχουν κατακτήσει την 1η θέση σε Διασυλλογικό επίπεδο. Αναμένεται να γίνει μία άρτια διοργάνωση. Μας δίνεται η ευκαιρία ν’ ανταποδώσουμε τη φιλοξενία στους Κυπρίους αθλητές, που φέτος θα είναι οι διπλάσιοι σε αριθμό απ’ ό,τι πέρσι. Σε αυτές τις εποχές πρόκειται για άθλο να γίνονται αυτοί οι αγώνες χωρίς καμία έκπτωση τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και φιλοξενίας. Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίησή τους».
Από μέρους του Δήμου Αποκορώνου, μίλησαν ο δήμαρχος Γρηγόρης Μαρκάκης και ο αντιδήμαρχος Νίκος Κοκολάκης. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους συνδιοργανωτές και όλους όσους με τον οποιονδήποτε τρόπο προσφέρουν και προσέφεραν από το υστέρημά τους για να γίνουν αυτοί οι αγώνες. Η Λίμνη Κουρνά είναι ένας μεγάλος πλούτος για όλη την Κρήτη και είναι χαρά μας που μέσα από αυτούς τους αγώνες αναδεικνύεται», ήταν το σχόλιο του κ. Μαρκάκη.
Ενώ, ο κ. Κοκολάκης παρατήρησε: «Σε αυτούς τους πολύ δύσκολους και χαλεπούς καιρούς είμαστε παρόντες. Ευχαριστούμε πολύ τους χορηγούς μας που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν την προσπάθεια που γίνεται. Εύχομαι καλούς αγώνες».
\”Χρυσός\” χορηγός των αγώνων είναι η ΑΝΕΚ LINES, με την υπεύθυνη χορηγιών της εταιρίας, κυρία Άννα Νικολακάκη να δηλώνει τα εξής: «Η ΑΝΕΚ LINES με επίκεντρο πάντα τον άνθρωπο στηρίζει σταθερά μέσα από τον θεσμό της χορηγίας ενέργειες και πρωτοβουλίες Χανιωτών και όχι μόνον, σε πολιτιστικό, κοινωνικό, περιβαλλοντικό και αθλητικό επίπεδο. Σήμερα, η εδώ παρουσία με αφορμή την αρωγή της εταιρίας στους 15ους \”Κορίσσιους\” Αγώνες επιβεβαιώνει τη συμμετοχή της σε όλες τις παραπάνω ενέργειες. Γιατί, οι αγώνες του Σαββατοκύριακου προάγουν πολιτισμό. Φέρνουν σε επαφή αθλητές από διάφορα μέρη της Ελλάδας με την ιστορία της αρχαίας Κορίσσιας και νυν λίμνης του Κουρνά. Η ΑΝΕΚ μέσα από αυτή την διοργάνωση ενισχύσει την οικονομία της τοπικής κοινωνίας όντας το \”όχημα\” που διευκολύνει την έλευση 150-200 επιβατών στα Χανιά. Και σε περιβαλλοντικό όμως επίπεδο, η ΑΝΕΚ μέσα από την στήριξη στους \”Κορίσσιους\” Αγώνες δίνει την ευκαιρία σε όλους όσους έρχονται, να δουν και να θαυμάσουν από κοντά τη Λίμνη του Κουρνά, που είναι η μοναδική λίμνη γλυκού νερού που υπάρχει στην Κρήτη. Βρίσκεται 20 μέτρα περίπου ψηλότερα από τη θάλασσα και προστατεύεται από τη Natura 2000. Στον υπέροχο αυτό υδροβιότοπο ξεχωρίζει ένα σπάνια είδος δίχρωμης χελώνας που έχει βούλες στο καβούκι της, η εμύδη.
Η ΑΝΕΚ LINES υπήρξε πάντα υπερήφανη χορηγός του Τμήματος Κανόε Καγιάκ του Ν.Ο. Χανίων τόσο για τις αμέτρητες αθλητικές πρωτιές ανά το Πανελλήνιο όσο και για την εν γένει πορεία του. Εκ μέρους της ΑΝΕΚ που είναι χορηγός μεταφοράς στο σύνολο των αθλητικών Σωματείων των Χανίων αλλά και στις πρωτοβουλίες του Ν.Ο.Χ., όπως οι \”Κορίσσιοι\” Αγώνες, θα ήθελα να καλωσορίσω με θέρμη και τους συμμετέχοντες αθλητές των Special Olympics, τους αθλητές των ειδικών ικανοτήτων, που έρχονται για πρώτη φορά στον Κουρνά και να ευχηθώ από καρδιάς, καλή επιτυχία σε όλους».
Τέλος, ο προπονητής της ομάδας Κανόε Καγιάκ του Ν.Ο. Χανίων, Μανόλης Αγγελάκης, δήλωσε: «Η στήριξη των χορηγών και των υποστηρικτών είναι πολύ μεγάλη. Διαφορετικά δεν υπήρχε περίπτωση να γίνουν αυτοί οι αγώνες. Συνολικά, στην περιοχή του Κουρνά θα διαμείνουν περίπου 140 αθλητές, που είναι ένα πολύ μεγάλο νούμερο. Ευχαριστούμε πολύ το Δήμο Αποκορώνου για την προσπάθεια που κάνει όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα φέτος. Η ΑΝΕΚ LINES πάντα μας στήριζε και μας στηρίζει και ελπίζουμε και στο μέλλον να παραμείνει αρωγός της προσπάθειάς μας για να συνεχίσουμε να είμαστε ανάμεσα στα κορυφαία Σωματεία στην Ελλάδα. Η Περιφέρεια είναι κοντά μας. Επίσης ο νεοσύστατος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων που έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά και προσφέρει πολύ σημαντικές βοήθειες στα παιδιά. Αγωνιστικά, θα συμμετάσχουν 12 Σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα και περίπου 25 αθλητές Special Olympics. Επίσης, για άλλη μία χρονιά θα βρίσκεται μαζί μας η πολυμελής αποστολή της Κύπρου που θα δώσει μία ξεχωριστή νότα στους αγώνες».
Το πρόγραμμα των αγώνων το Σάββατο (2/11) ξεκινά στις 12 το μεσημέρι και ολοκληρώνεται στις 5 το απόγευμα ενώ την Κυριακή (3/11) οι ώρες θα είναι από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook