Τη διαβεβαίωση ότι σε μερικές εβδομάδες η Ευρώπη θα έχει μια ολοκληρωμένη απάντηση στην κρίση παρέσχε ο πρόεδρος του Eurogroup και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζάν Κλόντ Γιούνκερ.

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους για τα σενάρια του φέρουν το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) να αναλαμβάνει ενεργό ρόλο στην διάσωση υπερχρεωμένων κρατών ο κ. Γιούνκερ δήλωσε πως μια ολοκληρωμένη απάντηση στην κρίση ενδέχεται να είναι έτοιμη σε μερικές εβδομάδες.

Όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το πόσο συγκεκριμένες είναι οι ιδέες της επαναγοράς ομολόγων από το EFSF ή της χορήγησης δανείων με ευνοϊκούς όρους, τόνισε: «Δεν μπορώ [να σχολιάσω]. Αναμένεται να δώσουμε μια ολοκληρωμένη απάντηση στην κρίση σε μερικές εβδομάδες, καθώς εξετάζονται διάφορα θέματα, ενώ σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει προειλημμένη απόφαση».

Ερωτηθείς να περιγράψει τις τρεις επικρατέστερες ιδέες, είπε απλά πως υπάρχουν πολλές ιδέες.

Αναφορικά δε με το αν θα συμπεριληφθούν κριτήρια ρευστότητας στα τεστ αντοχής των τραπεζών ο επικεφαλής του Eurogroup είπε ότι ακόμη δεν έχουν αποφασιστεί όλοι οι παράγοντες των τεστ, αλλά επισήμανε ότι θα πρέπει να διεξαχθούν διαφορετικά από ό,τι το 2010.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook