Σε ανακοίνωσή της αναφορικά με το θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας αναφέρει τα εξής:
\” Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, εκφράζοντας τα μέλη της, τους εργαζόμενους και την συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών, ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους στα καταστήματα και απαιτούμε να μην ανοίγουν τα καταστήματα τις Κυριακές.
Σε κάθε διαβούλευση που κληθήκαμε από τις Περιφέρειες διατυπώσαμε αυτή μας τη θέση.
Ακόμα και οικονομική κρίση να μη βιώναμε και πάλι αντίθετοι θα ήμασταν σε ένα τέτοιο μέτρο γιατί και σε αυτή την περίπτωση δεν θέλουμε καταναλωτές -«υπερκαταναλωτικά όντα» που το μόνο που θα κάνουν είναι να καταναλώνουν κάθε ώρα και στιγμή.
Πολύ περισσότερο όμως, στην περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, δεν θέλουμε εργαζόμενους – «σκλάβους» που θα δουλεύουν από το πρωί μέχρι το βράδυ-7 ημέρες την εβδομάδα, διαλύοντας τις οικογένειες τους και τη κοινωνική τους ζωή.
Δεν θέλουμε τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, διαλυμένους και να ωφελούνται τα μεγάλα εμπορικά – οικονομικά συμφέροντα σε βάρος τους, τη στιγμή που σύμφωνα με την ανακοίνωση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου από 177 τοπικούς εμπορικούς συλλόγους -από τη μέχρι τώρα πληροφόρηση που έχει στην διάθεση της η ΕΣΕΕ – το 63% απαντά αρνητικά, το 32% απαντά θετικά, ενώ το 5% αφήνει το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή στη διακριτική ευχέρεια των εμπόρων.
Καλούμε τη κυβέρνηση να πάρει πίσω την διάταξη του νόμου 4177/2013 που επιβάλλει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook