Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα 44χρονη Βελγίδα, για το «δώρο» 2,5 κιλών ηρωίνης που της έκανε ο αρραβωνιαστικός της.

Η ηρωίνη εντοπίστηκε στις αποσκευές της Βελγίδας από προσωπικό του Τελωνείου Ρόδου κατά τη διάρκεια ελέγχου δεκάδων επιβατών που μόλις είχαν αφιχθεί με πλοία από το Μαρμαρίς.

Ειδικά εκπαιδευμένος και έμπειρος υπάλληλος αντιλήφθηκε τη στιγμή που σήκωνε τη βαλίτσα για να τη τοποθετήσει στο πάγκο για τον έλεγχο πως κάτι δεν πήγαινε καλά.

Μετά την αφαίρεση όλων των ρούχων και των αντικειμένων που είχε μέσα η Βελγίδα, ο υπάλληλος του τελωνείου διαπίστωσε πως το ένα μέρος της βαλίτσας εξακολουθούσε να είναι αδικαιολόγητα βαρύτερο από το άλλο.

Με μία κίνηση άνοιξε τότε τη βαλίτσα βρίσκοντας το διπλό πάτο και μέσα σε αυτόν το μαύρο πλαστικό φάκελο ο οποίος περιείχε τα 2,2 κιλά καθαρής ηρωίνης.

Αμέσως η 44χρονη συνελήφθη και την επόμενη μέρα το μεσημέρι προσήχθη ενώπιον του Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ. Μητσιόπουλου ο οποίος και άσκησε σε βάρος της ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για κατοχή, μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και εισαγωγή στην ελληνική επικράτεια ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 44χρονη Βελγίδα ενώπιον του ανακριτή Ρόδου όπου βρέθηκε, επανέλαβε και τα όσα προανακριτικά είχε δηλώσει, ότι δηλαδή τη βαλίτσα της την είχε δώσει ο Νιγηριανός αρραβωνιαστικός της χωρίς να γνωρίζει ότι περιείχε ναρκωτικά, προσθέτοντας ωστόσο πως ο διπλός πάτος ήταν για να χωράει περισσότερα ρούχα.

Πιο συγκεκριμένα, η 44χρονη Βελγίδα είπε πως ένα χρόνο νωρίτερα, γνώρισε μέσω διαδικτύου έναν αλλοδαπό Νιγηριανής καταγωγής ο οποίος διέμενε στη Κωνσταντινούπολη. Το Δεκέμβριο του 2009 μετά από πρόσκληση που της έκανε η 44χρονη μετέβη στη Τουρκία όπου και έμεινε μαζί του, ενώ τον Απρίλιο αρραβωνιάστηκαν.

Η αλλοδαπή είπε πως ήταν πολύ καλός και ευγενικός μαζί της, κάνοντας της ακριβά δώρα και χρυσαφικά και πως επρόκειτο να παντρευτούν σύντομα. Μάλιστα για το σκοπό αυτό την έστειλε στη Ρόδο προκειμένου να βρει ξενοδοχείο για το γαμήλιο ταξίδι τους.

Παράλληλα η 44χρονη θα μετέβαινε μετά τη Ρόδο στην Αθήνα προκειμένου να συναντήσει εκεί άγνωστο προς αυτήν άτομο, αλλά φίλο και ομοεθνή του Νιγηριανού φίλου της ο οποίος θα την βοηθούσε ώστε να κάνει τις διαδικασίες για την απόκτηση της αντιπροσωπείας εταιρείας με αφρικανικά προϊόντα την οποία θα άνοιγαν στη Κωνσταντινούπολη. Η ίδια είπε πως δεν γνώριζε κάτι για τα ναρκωτικά ενώ έδωσε στις διωκτικές αρχές όλα τα στοιχεία για το φίλο της.

Τέλος, η 44χρονη δήλωσε πως ο αρραβωνιαστικός της, της έδωσε και το ποσό των 1000 ευρώ προκειμένου να έχει χρήματα για τα έξοδα που θα έκανε στο ταξίδι της.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί της αυτοί φαίνεται πως δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή, οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη αποφάσισαν τη προσωρινή κράτηση της 44χρονης αλλοδαπής.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook