Σφοδρές επικρίσεις από την τοπική κοινωνία δέχτηκε η μητέρα ενός 7χρονου αγοριού στην αμερικανική πολιτεία της Βιρτζίνια, καθώς επέλεξε να ντύσει το παιδί της για το Χάλογουιν με στολή της ρατσιστικής οργάνωσης Κου Κλουξ Κλαν.

Το αγόρι φορούσε ένα λευκό χιτώνα και τον γνωστό \”σκούφο\” της ρατσιστικής ομάδας, πηγαίνοντας από πόρτα σε πόρτα την περασμένη Πέμπτη, σύμφωνα με την παράδοση η οποία ορίζει ότι τα παιδιά μεταμφιεσμένα με διάφορες στολές πηγαίνουν στα σπίτια όπου δέχονται \”φιλέματα\”.

Η επιλογή της στολής της Κου Κλουξ Κλαν έγινε αντικείμενο σφοδρών επικρίσεων από την τοπική κοινωνία, όταν μια φωτογραφία του παιδιού με τη συγκεκριμένη ενδυμασία εμφανίστηκε στο Facebook. Η μητέρα του η Τζέσικα Μπλακ από το Κρέισβιλ της Βιρτζίνια, υπεραμύνθηκε της επιλογής της και μιλώντας στον τοπικό ραδιοτηλεοπτικό σταθμό WHSV ανέφερε, ότι αυτή η φορεσιά είναι ήταν μια οικογενειακή παράδοση, προσθέτοντας ότι και τα αδέλφια της την είχαν φορέσει κατά το παρελθόν. Όπως είπε είχε προειδοποιήσει το παιδί της ότι αν φορούσε αυτό τη στολή πολλοί άνθρωποι θα έλεγαν «κακά πράγματα» γι\’ αυτόν.

Το ίδιο το παιδί φέρεται να δήλωσε στο WHSV ότι «αισθάνθηκε άνετα» με τη στολή της Κου Κλουξ Κλαν, ενώ η μητέρα του σχεδιάζει να την ξαναφορέσει ο γιος της, ακόμη και αν η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έχουν ενοχληθεί από αυτήν την επιλογή. Η Κου Κλουξ Κλαν, η αποκαλούμενη ομάδα της «λευκής υπεροχής» ιδρύθηκε το 1866 και έγινε γνωστή στις Ηνωμένες Πολιτείες για τα ρατσιστικά της κίνητρα, τον εκφοβισμό των αφρο-αμερικανών την καύση σταυρών κοντά στα σπίτια τους και τη διοργάνωση συγκεντρώσεων και πορειών κατά των μεταναστών των Καθολικών και των Εβραίων.

enikos από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook