Το κορίτσι για πάρα πολλά χρόνια δεν ήταν σε θέση να καταγγείλει το συμβάν και αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα

Την ερχόμενη Δευτέρα το δικαστήριο Λευκωσίας θα ανακοινώσει το ύψος της ποινής ιερέα, ο οποίος βρέθηκε ένοχος για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης πριν από 20 χρόνια.

Μετά από ακροαματική διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών το δικαστήριο αποφάνθηκε ότι ο ιερωμένος είχε κακοποιήσει μία πεντάχρονη την οποία φιλοξενούσε στο σπίτι του ως θετός πατέρας. Το κορίτσι για πάρα πολλά χρόνια δεν ήταν σε θέση να καταγγείλει το συμβάν και αντιμετώπιζε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα. Μετά από 20 χρόνια βρήκε το θάρρος να πάει στην αστυνομία και να καταγγείλει τον ιερέα ο οποίος είναι εφημέριος σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας. Η μαρτυρία που έδωσε στο δικαστήριο κρίθηκε ως αξιόπιστη και ενισχύθηκε και από τις απόψεις που κατέθεσαν ειδικοί ως προς την καθυστέρηση καταγγελίας τους συμβάντος.

Σύμφωνα με την 25χρονη σήμερα γυναίκα, όταν ζούσε στο σπίτι του ιερέα, αυτός συνήθιζε να τη χαϊδεύει στα γεννητικά όργανα και να ξαπλώνει γυμνός μαζί της στο κρεβάτι, ερχόμενος σε επαφή μαζί της χωρίς όμως αυτή να είναι ολοκληρωμένη.

Ο ιερέας δηλώνει αθώος και θα υποβάλει έφεση στην όποια ποινή και αν του επιβληθεί.

Σήμερα οι δικηγόροι του αγόρευσαν ζητώντας την επιείκεια του δικαστηρίου, επικαλούμενοι τον πρότερο έντιμο βίο τους ιερέα, το μεγάλο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το συμβάν, αλλά και τη ζημιά που θα υποστεί καθώς θα καθαιρεθεί από την Ιερά Σύνοδο.

Έξω από το δικαστήριο συγκεντρώθηκαν δεκάδες κάτοικοι του χωριού για να συμπαρασταθούν στον ιερέα τον οποίο χαρακτηρίζουν αμέμπτου ηθικής. Σχεδόν όλοι, μόλις κατέβηκε από την αστυνομική κλούβα έσπευσαν να φιλήσουν το χέρι του.

Ο ιερέας είναι ήδη κρατούμενος στις Φυλακές και το μόνο που αναμένεται είναι να γίνει γνωστό για πόσα χρόνια θα παραμείνει έγκλειστος.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook