Ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Καραβοκύρη, ο οποίος του παρέδωσε την ετήσια Έκθεση για τον ισολογισμό και τον απολογισμό του έτους 2012.
Ο πρόεδρος της Βουλής, υποδεχόμενος τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και αναφερόμενος στην ετήσια Έκθεση του 2012, εξέφρασε την πεποίθηση πως έχει γίνει μια πολύ καλή δουλειά και υπογράμμισε πως είναι θεσμικά σωστό να ενημερώνεται η Βουλή εν γένει αλλά και ιδιαιτέρως τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.
«Η συνεργασία μεταξύ του Κοινοβουλίου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου είναι αγαστή και θεωρώ πως υπάρχουν περιθώρια σύσφιξης των σχέσεων μας με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της» δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης.
Ο κ. Καραβοκύρης, παραδίδοντας την Έκθεση ανέφερε:
«Το Ελεγκτικό Συνέδριο είναι επιφορτισμένο για να ελέγχει τα δημοσιονομικά του Κράτους να παρουσιάζει στη Βουλή και μέσω της Βουλής και των αντιπροσώπων του Έθνους να ενημερώνεται ο ελληνικός λαός για τη δημόσια διαχείριση. Σας παραδίδω λοιπόν την Έκθεση με τον ισολογισμό και απολογισμό του 2012, μέσα στον οποίο περιέχεται όλη η οικονομική δραστηριότητα των δημόσιων οικονομικών της χώρας μας. Αξίζει να υπογραμμίσω ότι οι διαπιστώσεις μας έχουν βέβαια μια συνέχεια σε σχέση με το παρελθόν, αλλά φέτος είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε πως οι κόποι και η στέρηση του ελληνικού λαού δεν πηγαίνουν χαμένοι, διότι κάποια σημεία αρχίζουν να βελτιώνονται, όπως για παράδειγμα ο απόλυτος αριθμός του εθνικού χρέους που από 365 δισ. (2012) είδαμε να μειώνεται κατά 62 δισ. Υπάρχουν φυσικά ακόμη οι αποκλίσεις στον τομέα των εσόδων, της είσπραξης οφειλών που αφορούν σε πρόστιμα ή σε φόρους ή σε διάφορους άλλους λόγους, τα οποία θα δείτε αναλυτικά μέσα στην Έκθεση.
Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστώ για τη συνεργασία μας, την οποία κι εμείς επιθυμούμε να διευρύνουμε και πιστεύω πως θα επιτύχουμε τον στόχο μας».

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook