Ο Δήμος Χανίων, η Τυποβιβλιοχαρτεμπορική Πελεκανάκη και οι Εκδόσεις Ιβίσκος διοργανώνουν την παρουσίαση του βιβλίου της νεαρής Χανιώτισσας συγγραφέως Βάνας Κομνηνού "Σκοτεινά Μονοπατια" την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 στις 8.00 μ.μ. στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Χανίων (Κυδωνίας 29). 

Η Βάνα Κομνηνού, στον 15ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό λογοτεχνίας (2013) έλαβε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία διήγημα. 

Το "Σκοτεινά μονοπάτια" είναι το πρώτο της βιβλίο και την παρουσίαση θα συντονίσει η φιλόλογος κα Γεωργία Γκιούλου.

ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ

"Πόσο εύκολο είναι για έναν άνθρωπο να χάσει το μονοπάτι της ζωής και να βρεθεί ξαφνικά στα απύθμενα πηγάδια της κόλασης; Κι αν δεν είναι συνειδητή επιλογή; Μπορεί να γυρίσει πίσω; Μπορεί να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία;

Από την πρώτη στιγμή που αντίκρισε το φως του ήλιου, κάποιος επέλεξε γι' αυτήν τα χαμένα μονοπάτια της ζωής. Εκεί όπου οι εφιάλτες ζωντανεύουν. Γιατί να την στιγματίσουν έτσι σε μια τόσο τρυφερή ηλικία; Πάντα ζητούσε εναγωνίως μία δεύτερη ευκαιρία. Όμως η ζωή δεν δίνει δεύτερες ευκαιρίες. Μονάχα σε ματώνει περισσότερο. Κι αυτό το έμαθε καλά.

Ένα βιβλίο που σε καθηλώνει από την αρχή μέχρι το τέλος, με την πλοκή, το λογοτεχνικό ύφος και τα έντονα συναισθήματα που πυροδοτεί.

Ένα βιβλίο αφιερωμένο στο μεγαλείο της ζωής, που συναρπάζει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη."