Προχωρά η ανασυγκρότηση των συνεταιριστικών τραπεζών μέσω της κεφαλαιακής ενίσχυσής τους με αυξήσεις κεφαλαίων, που βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αύξηση υλοποιείται σε δύο φάσεις:

Στην πρώτη συμμετέχουν έξι Συνεταιριστικές Τράπεζες για την προσαρμογή του Δείκτη Κεφαλαιακής Επάρκειας στο προβλεπόμενο, από τις Εποπτικές Αρχές, όριο.
Σε δεύτερη φάση θα γίνει σταδιακά και με βάση τις κεφαλαιακές ανάγκες κάθε μίας από τις υπόλοιπες Συνεταιριστικές Τράπεζες, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του Δείκτη και την ανάπτυξη των εργασιών τους.

Επόμενο βήμα για τις Συνεταιριστικές Τράπεζες αποτελεί η Δομική αναδιάρθρωση που αφορά σε θεσμικές, οργανωτικές και λειτουργικές αλλαγές στην κατεύθυνση της ανταγωνιστικότητας και βιώσιμης λειτουργίας του θεσμού.

Στόχος είναι με τη συνεργασία της ΕΣΕΕ, της ΓΣΕΒΕΕ και τη συμμετοχή των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων να λειτουργήσουν με τις κατάλληλες προσαρμογές ως Τράπεζα των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος Νίκος Μυρτάκης δήλωσε σχετικά: «εκφράζουμε την αισιοδοξία μας για την επιτυχία της αύξησης κεφαλαίου και καλούμε τις τοπικές κοινωνίες, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι αυξήσεις κεφαλαίου, να στηρίξουν τις Συνεταιριστικές Τράπεζες και το όραμά τους για την ενίσχυση της τοπικής ανάπτυξης. Η ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών Συνεταιριστικών Τραπεζών θα συμβάλει στην ενίσχυση όχι μόνο της ανταγωνιστικότητας στην τραπεζική αγορά, αλλά και των τοπικών οικονομιών, ενώ παράλληλα θα καλύψουν το κενό που θα δημιουργηθεί από την γενικότερη ανασυγκρότηση του τραπεζικού κλάδου».

in.gr από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook