Στο τελικό τους στάδιο βρίσκονται τα έργα ανάπλασης του ιστορικού κέντρου του οικισμού της Γέργερης του δήμου Γόρτυνας. Η εργολαβία που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα "Πράσινη Ανάπτυξη" περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτρικού ρεύματος, την επέκταση του δημοτικού φωτισμού στο εσωτερικό του οικισμού και την πλακόστρωση των κοινόχρηστων χώρων με ακανόνιστη πέτρα.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τέλος Νοεμβρίου, οπότε και θα παραδοθεί κι επίσημα το έργο.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γόρτυνας, Νίκος Σχοιναράκης, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του που ένα ακόμη σημαντικό έργο για την περιοχή, φτάνει στο τελικό στάδιο.

" Ένα ακόμη σημαντικό έργο για την Δημοτική Ενότητα Ρούβα και κατ' επέκταση για το δήμο Γόρτυνας, φτάνει στο τέλος του και είναι έτοιμο να παραδοθεί στους δημότες αλλά και τους επισκέπτες.

Με την ολοκλήρωση των έργων θα πετύχουμε την αισθητική παρέμβαση, την λειτουργική αναβάθμιση και την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της Γέργερης.» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σχοιναράκης.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκαν και οι δηλώσεις του αντιδημάρχου Γόρτυνας, Αντώνη Πρινιανάκη, ο οποίος έχει έναν επιπλέον λόγο να είναι ικανοποιημένος από την αποπεράτωση των έργων της ανάπλασης, καθώς είναι κάτοικος Γέργερης.
"Η Γέργερη άλλαξε μορφή και αναβαθμίστηκε αισθητικά. Πλέον αποτελεί ένα ελκυστικό προορισμό για τους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τις φυσικές ομορφιές της περιοχής και παράλληλα να κάνουν την βόλτα τους στα γραφικά σοκάκια του χωριού μας." τόνισε ο αντιδήμαρχος στις δηλώσεις του.

Να σημειωθεί πως όταν ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες θα έχει επιτευχθεί:

-) Η ανάδειξη κοινόχρηστων χώρων που βρίσκονταν σε αχρηστία καθότι είτε δεν είχαν προσδιοριστεί τα όριά τους, είτε είχαν καταληφθεί από ιδιώτες

-) Η αποκάλυψη αξιόλογων αρχιτεκτονικών στοιχείων τα οποία άλλα δεν είχαν συντηρηθεί κι άλλα είχαν εξαφανιστεί από τη χρήση λανθασμένων υλικών

-) Ο εκσυγχρονισμός του δικτύου όμβριων υδάτων, στην τοποθέτηση φωτιστικών στοιχείων, στη βελτίωση και σήμανση μονοπατιών, καθώς και στην κατασκευή καθιστικών και παραδοσιακών βρυσών

-) Η ανάδειξη του φυσικού πλούτου του οικισμού της Γέργερης, με την διαμόρφωση στοιχείων όπως βράχοι, φυσικές πηγές κ.α

-) Η δημιουργία χώρων στατικών εκθέσεων νέων καλλιτεχνών

-) Η διευθέτηση και πλακόστρωση του συνόλου της διαδρομής εντός του ιστορικού κέντρου

-) Η δημιουργία χώρων παιχνιδιού και δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρότερους κατοίκους του χωριού.