Το υπουργείο Άμυνας της Αυστραλίας έχει διατάξει έρευνα μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση μελών του πληρώματος του HMAS Ballarat.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Channel Ten μέλη της φρεγάτας κακοποιήθηκαν πρωκτικά με αντικείμενα όπως στυλό και μπουκάλια.

Πηγές του υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσαν ότι το Ballarat είναι το πλοίο για το οποίο διεξάγεται έρευνα, ωστόσο δεν επιβεβαίωσαν τη φύση της προβαλλόμενης συμπεριφοράς.

Ένα πρώην μέλος του Ναυτικού που αυτοπροσδιορίστηκε ως «Bridget» κατήγγειλε επώνυμα ότι ναυτικοί του πλοίου της αποκάλυψαν ότι νεαροί άνδρες δέχονται σεξουαλικές επιθέσεις με αντικείμενα όπως μπουκάλια νερού και μαρκαδόρους.

Η γυναίκα είπε ότι οι φίλοι της που της γνωστοποίησαν τα τραγικά περιστατικά βίας εξακολουθούν να υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό, και επειδή φοβούνται, της ζήτησαν να αποκαλύψει την αλήθεια.

«Εάν αυτό είχε συμβεί σε έναν συνηθισμένο εργασιακό χώρο, η αστυνομία θα είχε κληθεί και θα είχε απαγγείλει κατηγορίες», δήλωσε.

Το πλοίο «HMAS Ballarat» είναι φρεγάτα κατευθυνόμενων βλημάτων και αυτή την περίοδο συμμετέχει στην άσκηση με την κωδική ονομασία «Αποφασιστική Επιχείρηση», που αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για την προστασία των συνόρων.

Το υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι λόγω της θέσης που βρίσκεται το πλοίο, οι υπάλληλοι της Αυστραλιανής Υπηρεσίας Ερευνών Αμυντικής Δύναμης (ADFIS) δεν θα είναι σε θέση να το προσεγγίσουν για αρκετές ημέρες.

Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε ότι δεν θα προβεί σε δηλώσεις μέχρι την πλήρη έρευνα της υπόθεσης.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook