Ένα νέο διατροφικό σκάνδαλο φαίνεται να έχει ξεσπάσει στη Γερμανία, καθώς οι αρχές εξετάζουν καταγγελίες ότι επιχείρηση στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας επεξεργαζόταν τόνους σάπιου κρέατος, εκδίδοντας παράλληλα ψευδείς ετικέτες και έγγραφα για την προέλευσή τους, σύμφωνα με τη Deutsche Welle.

Τον περασμένο Ιούνιο, η υπηρεσία Προστασίας των Καταναλωτών και Ασφάλειας Τροφίμων της Κάτω Σαξονίας είχε πάρει δείγματα από το εργοστάσιο, ενώ στις εγκαταστάσεις πραγματοποιήθηκε και νέος έλεγχος τον Οκτώβριο.

Όπως διευκρίνισε, πάντως, εκπρόσωπος του υπουργείου Προστασίας των Καταναλωτών της Κάτω Σαξονίας, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει διανεμηθεί στην αγορά χαλασμένο κρέας.

Σύμφωνα με το ARD, η επιχείρηση φέρεται να αγόραζε σάπιο κρέας σε πολύ χαμηλές τιμές, το οποίο αναμείγνυε στη συνέχεια με φρέσκο, αλλάζοντας στο τέλος την ετικέτα που τα συνόδευε.

Η έρευνα του ARD επικαλείται πρώην υπάλληλο της εταιρίας, ο οποίος έχει δηλώσει: «Έφτανε ακόμη και κρέας που ήταν ήδη πράσινο. Εμείς οι εργαζόμενοι εφιστούμε μεν την προσοχή στο γεγονός ότι το κρέας δεν είναι καλό, ωστόσο μας λένε να το επεξεργαστούμε παρόλα αυτά και εμείς το ρίχνουμε στα μηχανήματα».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του NDR, ο ίδιος αλλά και ένας συνάδελφός του που είχαν διαμαρτυρηθεί στη διεύθυνση για όσα συνέβαιναν εντός του εργοστασίου, όχι μόνον απολύθηκαν, αλλά δέχθηκαν και απειλές.

Οι δυο άνδρες ανέφεραν ότι κάθε εβδομάδα το εργοστάσιο επεξεργάζονταν έως και 100 τόνους σάπιου κρέατος. Βίντεο που τραβήχτηκε με κινητό τηλέφωνο φέρεται να δείχνει πώς οι εργαζόμενοι άλλαζαν τις ετικέτες προϊόντων: οι παλιές ετικέτες αφαιρούνταν με ένα πιστολάκι και τη θέση τους έπαιρναν στη συνέχεια νέες ετικέτες με άλλες ημερομηνίες λήξης, σύμφωνα με το NDR

onmed.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook