Πλαστά πτυχία οδοντιατρικής μοίραζε σε Ιταλούς πολίτες, έναντι του ποσού των 25.000 ευρώ το καθένα, το κρατικό πανεπιστήμιο του Τέτοβο στην ΠΓΔΜ.

Όπως αναφέρει το ιταλικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, την ανακάλυψη των πλαστών εγγράφων ανακάλυψαν οι αστυνομικές αρχές του Τέτοβο που είχαν ενημερωθεί από την ιταλική αστυνομία.

Ένας 30χρονος άνδρας από το χωριό Σέλτσε που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το Τέτοβο συνελήφθη με την κατηγορία του ιθύνοντα νου της παράνομης οργάνωσης που εμπορευόταν τα πλαστά πτυχία.

Μετά από έρευνα στην κατοικία του ανακαλύφθηκε ένα «εργαστήριο» παρασκευής πλαστών πτυχίων καθώς επίσης και έλεγχοι με τα ονόματα των υποψήφιων «οδοντιάτρων» που όπως φαίνεται έπαιρναν την άδεια να εξασκούν το επάγγελμα και στην Κροατία.

Ο 30χρονος έφτιαχνε και πλαστά έγγραφα εξετάσεων στο πανεπιστήμιο του Τετόβου αλλά και των Σκοπίων που έδειχναν πως οι φοιτητές είχαν περάσει τις εξετάσεις με βαθμό άριστα.

Τα πλαστά πτυχία δίνονταν για μετάφραση σε κρατική υπηρεσία και αποστέλνονταν σε συμβολαιογράφο που πιστοποιούσε την αυθεντικότητά τους.

Σύμφωνα με τα Μέσα έξι «οδοντίατροι» με πλαστά πτυχία ήδη είναι κατηγορούμενοι από τις αρχές και ακόμα 16 «απόφοιτοι» εξετάζονται από τις αρχές με την υποψία πως έχουν πληρώσει για να αποκτήσουν τα πτυχία τους.

newsbeast.gr